current views are: 8

14 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση14:54

Τα γυρνάει ο ΕΟΠΥΥ για την αναμονή των καρκινοπαθών

Η δαπάνη θα αποδίδεται σε εξαιρετικές και ιδιαίτερα επείγουσες περίπτωσεις

Δημοσίευση 14:54’

Η δαπάνη θα αποδίδεται σε εξαιρετικές και ιδιαίτερα επείγουσες περίπτωσεις

Προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα που προκάλεσε με εγκύκλιο που αφορούσε την αναδρομική απόδοση δαπάνης για στερεοτακτική ακτινοχειρουργική – ακτινοθεραπεία στους καρκινοπαθείς ασφαλισμένους, προσπαθεί ο ΕΟΠΥΥ.

Σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι η δαπάνη θα αποδίδεται σε εξαιρετικές και ιδιαίτερα επείγουσες περίπτωσεις, ακόμη κι αν η θεραπεία γίνεται πριν από την έγκριση του αρμόδιου Κεντρικού Συμβουλίου υγείας (ΚΕΣΥ).

Οι περιπέτεια για τους ασθενείς, ξεκίνησε έπειτα από εγκύκλιο που αναρτήθηκε τη Δευτέρα στο site του ΕΟΠΥΥ από τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού του Οργανισμού, στην οποία καλούνταν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις να μην παραλαμβάνουν αιτήματα ασφαλισμένων που έχουν υποβληθεί σε Στερεοτακτική Ακτινοχειρουργική/Ακτινοθεραπεία (X-knife ή γ-knife, cyber knife) πριν από την έκδοση της θετικής απόφασης του ΚΕΣΥ.

Σημειώνεται ότι η στερεοτακτική ακτινοχειρουργική είναι μια ακριβή ιατρική πράξη – το κόστος της αγγίζει τα 6.500 ευρώ-, εντούτοις ενδείκνυται για συγκεκριμένες μορφές καρκίνου. Είναι ενδεικτικό ότι πέρσι και τους πρώτους μήνες του 2018 μόλις 12 ασθενείς υποβλήθηκαν στην συγκεκριμένη θεραπεία.


σχετικα αρθρα