Την ώρα που η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε τεράστιες περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, που η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού ολοένα και μεγαλώνει και που οι υπερωρίες έχουν καταργηθεί, η κυβέρνηση έρχεται και με απόφασή της που εστάλη στην εφημερίδα της κυβερνήσεως προς δημοσίευση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να δώσει το ποσό των 155.789,80 ευρώ για υπερωριακή απασχόληση υπαλλήλων. Διέψευσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας απέστειλε την απόφαση με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2011 και ζητά την καθιέρωση υπερωριακής εργασίας για όλο το προσωπικό του υπουργείου που έχουν μετακινηθεί ή διατεθεί στα πολιτικά γραφεία του υπουργείου για το τρίμηνο Ιουνίου-Αύγουστος 2011.

Σύμφωνα με την απόφαση οι υπερωρίες αφορούν αρχικά τους υπαλλήλους που έχουν μετακινηθεί ή διατεθεί στα πολιτικά πρόσωπα του υπουργείου, στους οδηγούς της Διεύθυνσης Κρατικών Αυτοκινήτων, υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Επεξεργασίας Στοιχείων, υπαλλήλους του τμήματος Διοικητικής Μέριμνας, υπαλλήλους που εργάζονται υπό έκτακτες και επείγουσες ανάγκες και υπαλλήλους που εργάζονται με την επεξεργασία προτάσεων, αιτημάτων και στοιχείων των φορέων του δημόσιου τομέα.

Το συνολικό ποσό που θα λάβουν ως υπερωριακή απασχόληση είναι 155.789.80 ευρώ.

Διαψεύδει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ανακοίνωση διάψευσης εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφορικά με το δημοσίευμα του «Βήματος».

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει :

«Το συνολικό ποσό που αναφέρεται αφορά προϋπολογισμό και όχι πραγματοποιηθείσα δαπάνη, για υπερωρίες όπως αυτές έχουν περικοπεί και ισχύουν σε όλο το δημόσιο τομέα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής.

Ασφαλώς το ποσό αυτό, δεν προορίζεται για τους υπαλλήλους που στελεχώνουν τα γραφεία του υπουργού, των υφυπουργών και των γεν. γραμματέων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το 60% του ποσού αυτού διατίθεται για οδηγούς που καλύπτουν τις ανάγκες όλων των υπουργείων, αλλά και των επισήμων που πραγματοποιούν επισκέψεις στην χώρα μας.

Επίσης, περιλαμβάνει τις υπερωρίες του πολυάριθμου προσωπικού των ΚΕΠ που εργάζονται -ως γνωστόν- και τα Σάββατα.

Σημειωτέον ότι σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες έχουν πραγματοποιηθεί οι περικοπές μισθών που ισχύουν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Το δε τελικό ύψος των αμοιβών είναι αυτό που ισχύει σε όλα ανεξαιρέτως τα υπουργεία».


Πηγή: tovima.gr