current views are: 4

22 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση09:20

Σύλληψη Έλληνα διακινητή κοκαΐνης που διώκεται από τις γερμανικές αρχές

Σχεδίαζε να μεταφέρει στην Ελλάδα ποσότητα κοκαΐνης

Δημοσίευση 09:20’

Σχεδίαζε να μεταφέρει στην Ελλάδα ποσότητα κοκαΐνης

Στη σύλληψη 35χρονου Έλληνα, που διώκεται από τις γερμανικές αρχές για εμπόριο κοκαΐνης, προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Η σύλληψή του έγινε στην περιοχή της Τούμπας, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος που εκκρεμούσε εις βάρος του, ενώ, τη στιγμή της ακινητοποίησής του, φέρεται ότι προέβαλε σθεναρή αντίσταση, προσπαθώντας να ξεφύγει. 

Σύμφωνα με τα γερμανικά διωκτικά έγγραφα, οι κατηγορίες που του αποδίδονται φαίνεται ότι τελέστηκαν τον Ιούλιο του 2014 κι ένα χρόνο αργότερα επί γερμανικού εδάφους. Όπως περιγράφεται -μάλιστα- στα ίδια έγγραφα, ο ίδιος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να μεταφέρει στην Ελλάδα ποσότητα κοκαΐνης, προερχόμενη από χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Αστυνομικοί που τον συνέλαβαν βρήκαν στην κατοχή του ένα πιστόλι, δύο γεμιστήρες με φυσίγγια, ένα σουγιά, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι σε μορφή στυλογράφου το οποίο έφερε ειδικό κλειδί χειροπέδων, μία συσκευή διασύνδεσης – απόκρυψης ηλεκτρονικού ίχνους στο Διαδίκτυο, κινητά τηλέφωνα και κάρτες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας. Ακόμη, κατασχέθηκαν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες με στοιχεία άλλου ατόμου, χρήματα, όπως επίσης διάφορα προσωπικά έγγραφα με εμφανείς ενδείξεις πλαστότητας.

Για την αντίσταση και την οπλοκατοχή σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του και οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ, παράλληλα, δρομολογούνται οι διαδικασίες έκδοσής του στη Γερμανία. 

Πηγή: ΑΠΕ


σχετικα αρθρα