Πρόθεση πολιτικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης Novartis καταλογίζει στην κυβερνητική πλειοψηφία, ο επίτιμος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Μαρκής.

Μιλώντας τον Αθήνα 9,84, έκανε λόγο για πολιτική ομηρία των 10 αναφερόμενων πολιτικών προσώπων στη δικογραφία μέχρι τις εκλογές, ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη παρέμβαση της κυρίας Θάνου, της συνέστησε «αν αγαπάει το χώρο που υπηρέτησε να τον αφήσει να λειτουργήσει μόνος του, δεν χρειάζεται τις δικές της παρεμβάσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τι θα αποφασίσει αυτή η επιτροπή είναι ήδη δεδομένο: «Ο εισηγητής έχει εκφράσει την άποψή του. Η πλειοψηφία θα ψηφίσει και το πράγμα θα πάρει το δρόμο του ανάλογα με τις σκοπιμότητες που θα διευκολύνουν την κυβερνητική πολιτική. Δηλαδή», εξήγησε ο κ. Μαρκής, «ή θα οδηγηθούν σε μια εξάλειψη του αξιόποινου και θα παραμένει η υπόθεση εσαεί στον αέρα ή θα την επαναφέρουν στην τακτική δικαιοσύνη και θα έχουν όμηρους αυτά τα 10 πρόσωπα μέχρι και τις προσεχείς εκλογές». 

Προέβλεψε δε, ότι «η υπόθεση αυτή θα μας απασχολεί και θα ενεργοποιείται για 2 χρόνια ή τουλάχιστον μέχρι τις προσεχείς εκλογές και θα εντατικοποιείται ή θα εξαφανίζεται από το προσκήνιο, ενόψει συγκεκριμένων καταστάσεων που θα θέλει η κυβέρνηση να φέρει σε πέρας ή όχι».

«Η κ. Θάνου να ξεχάσει ότι υπήρξε πρόεδρος του Αρείου Πάγου»

Σε ερώτηση για την τελευταία παρέμβαση της κ. Θάνου, ως συμβούλου του Πρωθυπουργού, ο κύριος Μαρκής δήλωσε ότι: «Η κ. Θάνου έχει παρεξηγήσει κάποια πράγματα και θα πρέπει κάποτε να αντιληφθεί ότι αυτή την στιγμή είναι ένα κυβερνητικό όργανο. Δέχθηκε να αναλάβει αυτό τον ρόλο. Να ξεχάσει ότι υπήρξε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Όσο λειτουργεί και με τις δύο ιδιότητές της, μόνο προβλήματα δημιουργεί στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης. Αν αγαπάει το χώρο που υπηρέτησε», πρόσθεσε, «να τον αφήσει να λειτουργήσει μόνος του, δεν χρειάζεται τις δικές της παρεμβάσεις».