ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 65χρονος καταδικάστηκε για αποπλάνηση ανηλίκου

Δημοσίευση 22 Φεβρουαρίου 2018, 16:08 / Ανανεώθηκε 22 Φεβρουαρίου 2018, 16:25
Θεσσαλονίκη: 65χρονος καταδικάστηκε για αποπλάνηση ανηλίκου
Facebook Twitter Whatsapp

Ο ανήλικος αρχικά είχε καταθέσει ότι η συνεύρεση έγινε έναντι αμοιβής. 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, επέβαλε ποινή κάθειρξης εννιάμισι ετών σε 65χρονο που κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου.

Το δικαστήριο δεν του έδωσε κανένα ελαφρυντικό, αλλά του επέτρεψε να παραμείνει ελεύθερος ενόψει του εφετείου, με τον όρο να εμφανίζεται μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, ο πρώην δημόσιος υπάλληλος, διατηρούσε ψεύτικο προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από την οποία γνώρισε έναν ανήλικο με τον οποίο αντάλλασσε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου. Κατόπιν αυτών, συναντήθηκαν και συνευρέθηκαν ερωτικά δύο φορές, το διάστημα 2012 - 2013. Όπως προέκυψε επρόκειτο για μαθητή γυμνασίου, ηλικίας τότε 13-14 ετών, που κι΄ εκείνος εμφανιζόταν με εικονικό λογαριασμό.

Ο ανήλικος αρχικά είχε καταθέσει ότι η συνεύρεση έγινε έναντι αμοιβής (20 ευρώ), αλλά εξεταζόμενος από το δικαστήριο ανασκεύασε, λέγοντας ότι δεν υπήρχε χρηματικό αντάλλαγμα. «Την πρώτη φορά όλα έγιναν με τη συναίνεσή μου, αλλά τη δεύτερη φορά διαπίστωσα ότι δεν ήθελα», κατέθεσε.

Αστυνομικοί του τμήματος προστασίας ανηλίκων Θεσσαλονίκης έφτασαν στα ίχνη του 65χρονου ερευνώντας άλλη υπόθεση παιδεραστίας. «Δημιουργήσαμε ψεύτικο λογαριασμό, με στοιχεία ανήλικου αγοριού στο facebook και αποκτήσαμε επικοινωνία μαζί του», κατέθεσε μάρτυρας - αστυνομικός και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος απέστειλε αλλεπάλληλα μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο στον υποτιθέμενο ανήλικο. Έτσι, σε προκαθορισμένο ραντεβού εμφανίστηκαν αστυνομικοί και συνέλαβαν τον ανυποψίαστο δράστη.

Ενώπιον των δικαστών, ο ίδιος αποδέχθηκε τις πράξεις του, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχαν χρηματικά ανταλλάγματα, ενώ ισχυρίστηκε πως είχε την πεποίθηση ότι επρόκειτο για ενήλικες. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ