Σημαντικό ήταν το πλήγμα που κατάφερε η Γενική Αστυνομική Διεύθυση Αττικής στο παρεμπόριο τον περασμένο μήνα. Συνολικά, εντοπίσθηκαν τρείς μεγάλες αποθήκες που αποτελούσαν πηγές τροφοδοσίας προϊόντων παρεμπορίου, στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 2.700.000 τεμάχια προϊόντων απομίμησης γνωστών επώνυμων εταιρειών, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 100.000.000 ευρώ. Μικτά συνεργεία ελέγχου, σε καθημερινή βάση, δραστηριοποιήθηκαν σε σημεία και περιοχές που αναπτύσσεται το φαινόμενο και κατασχέθηκαν επιπλέον 82.478 τεμάχια ειδών παρεμπορίου.

Εξάλλου, η ΓΑΔΑ, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη διαχείριση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, στο ευρύτερο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας, συνέχισε και τον Ιούλιο, με αμείωτη ένταση, τις αστυνομικές δράσεις και επιχειρήσεις κατά τις οποίες ελέγθηκαν 32.488 άτομα και προσήχθησαν για περαιτέρω έλεγχο 15.796 άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν 1.429 παραβάσεις καθώς και 1.851 οχήματα.

Συνελήφθησαν δε, 366 άτομα, εκ των οποίων: εκατόν εβδομήντα τέσσερα για παράβαση του Ν. περί Αλλοδαπών, εβδομήντα ένα, για παράβαση του Ν. περί ναρκωτικών, πενήντα ένα για κλοπές και διαρρήξεις, είκοσι πέντε για καταδικαστικές αποφάσεις, δώδεκα για παράβαση του Ν. περί Όπλων, έξι για ληστείες και είκοσι επτά για διάφορες άλλες παραβάσεις.

Κατασχέθηκαν επίσης, σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών και όπλων ενώ βρέθηκαν και 154 κλεμμένα οχήματα.