ΕΛΛΑΔΑ

Αντιεξουσιαστές έφτασαν έξω από το σπίτι Εφέτη ανενόχλητοι

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 22 Φεβρουαρίου 2018, 21:10 / Ανανεώθηκε 23 Φεβρουαρίου 2018, 08:20
Αντιεξουσιαστές έφτασαν έξω από το σπίτι Εφέτη ανενόχλητοι
Facebook Twitter Whatsapp

Παρέμβαση υπέρ ατόμων που κατηγορούνται για εμπλοκή σε υποθέσεις τρομοκρατίας

Ανενόχλητοι έξω από το σπίτι της εφέτη Ιωάννας Κλάπα- Χριστοδουλέα, έφτασαν το μεσημέρι της Πεμπτης 22 Φεβρουαρίου, αντιεξουσιαστές, οι οποίοι άπλωσαν πανό και πέταξαν τρικάκια υπέρ ατόμων που κατηγορούνται για εμπλοκή σε υποθέσεις τρομοκρατίας, του οποίους χαρακτηρίζουν πολιτικούς κρατούμενους!

Καθ' όλη την διάρκεια της συγκέντρωσης η αστυνομία ήταν παντελώς απούσα με τους αναρχικούς να αναφέρουν σε κείμενο που ανήρτησαν σε γνωστό ιστότοπο αντιεξουσιαστιών ιδεών, πως, "  Όσο και να κρύβεστε, όσο και να σας προστατεύουν, θα μας βρίσκεται πάντα μπροστά σας".

                                

 Στο μακροσκελές κείμενο αναφέρεται πως, "Από το 2009 υπήρξε ένα μπαράζ συλλήψεων που αφορούσαν ένοπλες οργανώσεις αλλά και άλλες μορφές του αναρχικού αγώνα. Αρκετοί σύντροφοι που συνελήφθησαν  αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για την συμμετοχή τους στις οργανώσεις που συμμετείχαν, ενώ άλλοι σύντροφοι/ισσες, που κατηγορήθηκαν ως μέλη αυτών των οργανώσεων, υπερασπίζονται την αναρχική τους δράση και ταυτότητα. Επακόλουθο αυτής της εξέλιξης είναι η αναβάθμιση της πολιτικής αντιπαράθεσης με το κράτος στις δίκες που ακολουθούν, ενώ ο δικαστικός κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους περνάει σε μια αναβαθμισμένη επίθεση με κύριο όχημα την «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία".

 Μάλιστα γίνεται λόγος για "πρόθυμους εντεταλμένους δικαστικούς,οι οποίοι διατίθενται να υπερβούν οποιαδήποτε εναπομείναντα προσχήματα του «νομικού πολιτισμού». Οι δικονομικές αρχές που οι ίδιοι έχουν θεσπίσει για να προασπίσουν, δήθεν, «το κύρος» και «την αμεροληψία» του συστήματος αίρονται με βάση τις πολιτικές προτεραιότητες του κράτους".

Σε ότι αφορά την Ιωάννα Κλάπα, τονίζεται πως, " Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα από δίκες που έχουν γίνει τελευταία αποτελούν η  2η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα με πρόεδρο την «αξιότιμη» κα Κλάπα που την ολοκλήρωσε χωρίς την παρουσία συνηγόρων υπεράσπισης, επιβάλλοντας ισόβια στον Νίκο Μαζιώτη για την έκρηξη στο «κοινωφελές» ίδρυμα – Τράπεζα της Ελλάδας, μια καταδίκη με πολλούς αποδέκτες. Απ' την μια, καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη η επιμονή και η συνέπεια του συντρόφου στην συνέχιση του ένοπλου αγώνα και από την άλλη η καταδίκη προσπαθεί να λειτουργήσει παραδειγματικά τόσο για τους ενεργούς αντάρτες πόλης, όσο και για συντρόφους που σκέφτονται την συμμετοχή τους στις ένοπλες οργανώσεις. Την κα Κλάπα την «ξανασυναντήσαμε» πρόσφατα, όταν προέδρευε στο συμβούλιο που επέβαλε τους περιοριστικούς όρους στον αναρχικό σύντροφο Γρ. Τσιρώνη, που, επί της ουσίας, τον φυλάκισε εκ νέου, αυτή την φορά στο σπίτι του".

Την ενέργεια πραγματοποίησαν  οιαναρχικές ομάδες " "ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ"  Ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους  και σύντροφοι/ισσες από τον αναρχικό χώρο