ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέος νόμος για τις μετεγγραφές φοιτητών

Δημοσίευση 23 Φεβρουαρίου 2018, 09:29 / Ανανεώθηκε 23 Φεβρουαρίου 2018, 09:46
Έρχεται νέος νόμος για τις μετεγγραφές φοιτητών
Facebook Twitter Whatsapp

«Γίνονται συνέργειες και συγκλήσεις με τα πανεπιστήμια, για ‘να δούμε πού υπάρχουν προβλήματα και τι λύσεις θα αναζητήσουμε».

Έναν νέο νόμο για τις μετεγγραφές προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με το αίτημα να θεσπιστεί με διακομματική συναίνεση. 

Ειδικότερα, ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από τα κόμματα να καταθέσουν γραπτώς εντός 10 – 15 ημερών τις απόψεις τους στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και με βάση αυτές να γίνει η συζήτηση ώστε να καταλήξουν στο τελικό Σχέδιο Νόμου.

Η πρόταση αυτή έγινε αφού ολοκληρώθηκε σήμερα η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το Σχέδιο Νόμου «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις» το οποίο έγινε δεκτό επί της αρχής, κατ’ άρθρο και στο σύνολό του κατά πλειοψηφία. 

Όπως είπε στην ομιλία του ο υπουργος Παιδειας στα ΤΕΙ γίνονται συνέργειες και συγκλήσεις με τα πανεπιστήμια, για ‘να δούμε πού υπάρχουν προβλήματα και τι λύσεις θα αναζητήσουμε’. 

Για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του νέου Ιδρύματος είπε ότι ‘απολύτως κανένα από τα ισχύοντα επαγγελματικά δικαιώματα δεν υπονομεύεται ούτε αλλάζει’.

Για την αναγνώριση των τίτλων διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η Ελλάδα που γίνεται με άρθρο του νέου νομοσχεδίου δήλωσε ότι ‘για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες, μπορούμε στον νόμο να διευκρινίσουμε ότι αφορά σε τίτλους μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η χώρα. Η ρύθμιση γίνεται γιατί πρέπει ως χώρα να τηρούμε τις διεθνείς υποχρεώσεις μας».