ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες

Δημοσίευση 23 Φεβρουαρίου 2018, 13:34 / Ανανεώθηκε 23 Φεβρουαρίου 2018, 13:48
Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες
Facebook Twitter Whatsapp

Στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Σημαντική, αλλά πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο και από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ο καιρός από αύριο Σάββατο θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο, 

Σταδιακά μέχρι και τις απογευματινές ώρες την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Από τις μεσημεριανές ώρες, και το πρωί της Κυριακής, βροχές θα πέσουν στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και σταδιακά τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και τα Δωδεκάνησα. 

Την ίδια στιγμή, θα πέσουν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές, κυρίως της κεντρικής χώρας. 

Παράλληλα, κακοκαιρία προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν την Κυριακή τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά Ελλάδα και τη Δυτική Πελοπόννησο. 

Όπως, επίσης, ενημερώνει στο δελτίο της η ΕΜΥ, πυκνό χιόνι θα πέσει την Κυριακή στην Ήπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.