current views are: 9

24 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση06:30

Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία

Δημοσίευση 06:30’

Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα επηρεάσουν κυρίως την κεντρική και νότια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά και στα ημιορεινά, κυρίως της κεντρικής χώρας (από τα 800 μέτρα).

Άνεμοι στα δυτικά και τα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα ανατολικοί 4 με 6 στρεφόμενοι το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ:

1. Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα) και την δυτική Πελοπόννησο.

2. Σταδιακά μέχρι και το απόγευμα την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την Στερεά (περιλαμβανομένης και της Αττικής) τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

3. Από το μεσημέρι, μέχρι το πρωί της Κυριακής την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ευβοια και σταδιακά τα νησιά του βόρειο και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού αναμένεται να χιονίσει στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής χώρας (πάνω από τα 800 μέτρα).

Κακοκαιρία προβλέπεται και από το βράδυ της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν θα είναι:

Τα νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος, η δυτική και κεντρική Μακεδονία η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Τη Δευτέρα, εκτός από τις παραπάνω περιοχές τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα που θα είναι ιδιαίτερα έντονα από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Πυκνό χιόνι θα πέσει σε όλα τα ορεινά. Πιο συγκεκριμένα:

Την Κυριακή στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς – πάνω από τα 700 μέτρα. Επίσης, της Θεσσαλίας – πάνω από τα 500 μέτρα και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας πάνω από τα 300 μέτρα.

Την Δευτέρα και την Τρίτη τα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Θράκης με ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 μέτρα και της δυτικής και κεντρικής στερεάς με ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 με 600 μέτρα.

Ο καιρός του Σαββάτου

Επιδείνωση του καιρού, με βροχές και καταιγίδες, αναμένεται αρχικά στο Ιόνιο και σταδιακά στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, αλλά και βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού 

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρά, σταδιακά θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα παράκτια της κεντρικής Μακεδονίας. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά και σε περιοχές στη δυτική Μακεδονία με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 και πρόσκαιρα πιθανόν 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολικλη Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα νότια θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που από το μεσημέρι στα νότια θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές από τις μεσημβρινές ώρες.

Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


σχετικα αρθρα