Εβδομήντα έξι οικογένειες -δικαιούχοι οικοπέδων στον Ωρωπό Πρέβεζας- θα παραλάβουν αύριο το πρωί, τα παραχωρητήρια αντίστοιχων οικοπέδων που θα τους προσφέρει ο Δήμος για να κτίσουν τα σπίτια τους. Ένας καλοκαιρινός «μπουναμάς» και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, για νέους κυρίως που τώρα δημιούργησαν τις οικογένειές τους. Η κλήρωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηκοιλώσεων του Ωρωπού και παρόντες θα είναι ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Χρήστος Μπαΐλης, οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων. Τα 76 οικόπεδα καλύπτουν το σύνολο των δικαιούχων που υπάρχουν αυτή την στιγμή στον Ωρωπό. Ο δήμαρχος Πρέβεζας, Χρήστος Μπαΐλης, σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι, θα υπάρξει και επόμενη διανομή οικοπέδων, αν εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από άλλους νέους που θέλουν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

 «Ο Ωρωπός, -είπε ο κ. Μπαΐλης-, προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους νέους που θέλουν να μείνουν με τις οικογένειές τους στον τόπο τους. Εμείς θα είμαστε κοντά τους και τους δίνουμε μια πρώτη ευκαιρία να φτιάξουν τα σπίτια τους. Ήταν πάγιο αίτημα και το υλοποιήσαμε. Ο Ωρωπός είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη περιοχή και σαν Δήμος, έχουμε και άλλα σχέδια προς αυτή την κατεύθυνση…».

Η αξία των οικοπέδων είναι σημαντική, ενώ οι δικαιούχοι θα καταβάλλουν μόνο το αντίτιμο που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή 1.500 ευρώ. Για να διασφαλιστεί ότι τα οικόπεδα δεν θα μείνουν αναξιοποίητα υπάρχει ειδική ρήτρα η οποία προβλέπει την «ακύρωση» της παραχώρησης εάν αυτά δεν χτιστούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δηλ. περίπου 8 χρόνια.