Πέντε είναι οι τραυματίες από την επίθεση με βόμβες μολότοφ, πυρσούς και λοστούς κατά του κοινωνικού χώρου "Φαβέλα" στην οδό Ναυάρχου Βότση 11 στον Πειραιά που πραγματοποίησε ομάδα ακροδεξιών στις 7 το απόγευμα της Κυριακής. 

Οι άγνωστοι με μια καταδρομικού τύπου ενέργεια εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σύμφωνα με πληροφορίες και μια 80χρονη η οποία περνούσε από το σημείο, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο χώρο.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρία άτομα σοβαρά τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία εκ των τραυματιών είναι η συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, η οποία μεταφέρεται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προς αναζήτηση των δραστών.

Σε ανακοίνωσή του στο facebook o Eλεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα το απόγευμα στο άνοιγμα του χώρου για την εβδομαδιαία συνέλευσή του, δεχτήκαμε επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών με λοστούς, κράνη και φωτοβολίδες. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο χώρο και τραυματισμοί ατόμων που βρίσκονταν εκεί.

Διαψεύδουμε τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν περί εκρηκτικών υλών και ερευνών σε σπίτια από μερίδα του τύπου.

Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ανακοίνωση. Το γεγονός δε θα μείνει αναπάντητο. Τέτοιου είδους επιθέσεις δε μας φοβίζουν!».

Eπίθεση στη «Φαβέλα» είχε πραγματοποιηθεί ξανά στις 29 Αυγούστου, για την οποία είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Στα σπίτια των συλληφθέντων είχαν βρεθεί, σύμφωνα με την αστυνομία, ναζιστικά σύμβολα, τρικάκια της Χρυσής Αυγής και όπλα για εκπαίδευση στη μάχη