ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 26 Φεβρουαρίου 2018, 13:53 / Ανανεώθηκε 26 Φεβρουαρίου 2018, 20:07
Facebook Twitter Whatsapp

Από ομάδα ατόμων που διαμαρτύρονται για την απεργία πείνας του Ντίνου Γιαγτζόγλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υπό κατάληψη τελεί από νωρίς το μεσημέρι η πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από ομάδα ατόμων που ζητούν την δικαίωση του Ντίνου Γιαγτζόγλου, προφυλακιστέου για την αποστολή τρομοδεμάτων.

Όπως έγινε γνωστό, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας ομάδα ατόμων εισήλθε στο κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου, στην οδό Ακαδημίας, εμποδίζοντας τη λειτουργία των υπηρεσιών του πανεπιστημίου.

«Δε γνωρίζουμε από ποιο χώρο είναι τα άτομα αυτά, μόνο ότι ζητούν δικαίωση για το Ντίνο Γιατζόγλου», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

Όπως διαβεβαίωσε ο πρύτανης, γίνεται προσπάθεια να διαταραχθεί όσο το δυνατόν λιγότερο η λειτουργία της πρυτανείας. «Μέχρι να λήξει η κατάληψη, θα μεταφερθούν οι -ούτως ή άλλως λίγες- υπηρεσίες της πρυτανείας που βρίσκονται στο κεντρικό κτίριο, σε γειτονικά γραφεία του πανεπιστημίου», ενημέρωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται, ότι ο Ντίνος Γιατζόγλου συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο για την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Καταδικάζει την κατάληψη το υπ. Παιδείας 

«Κάθε πράξη βίας και διατάραξης της ακαδημαϊκής ειρήνης είναι απολύτως καταδικαστέα», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αφορμή την εισβολή ομάδας ατόμων στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές και το ακαδημαϊκό έργο δεν μπορούν να παρεμποδίζονται από εισβολείς και καταληψίες», τονίζει το υπουργείο και καταλήγει ότι συντάσσεται με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ και καλεί τους καταληψίες να αποχωρήσουν από το Ίδρυμα.