current views are: 10

27 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση11:35

«Επαναστατική αυτοάμυνα» βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τη χειροβομβίδα στην Καισαριανή

Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει πραγματοποιήσει επίθεση με Καλάσνικοφ κατά αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 10 Ιανουαρίου του 2017.

Δημοσίευση 11:35’

Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει πραγματοποιήσει επίθεση με Καλάσνικοφ κατά αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 10 Ιανουαρίου του 2017.

Εν αναμονή της ανάληψης ευθύνης βρίσκονται τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που έχουν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης με την εκτόξευση χειροβομβίδας, σε απόσταση «αναπνοής» από το αστυνομικό τμήμα Καισαριανής στις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας. 

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένα άτομο που διερχόταν του σημείου, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως κανείς απο το αστυνομικό τμήμα δεν αντελήφθη την τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος τους, παρά μόνο μετά την ανάρτηση κειμένου σε ιστότοπο αντιεξουσιαστικών ιδεών.

Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως πίσω από την ενέργεια βρίσκεται η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». 

Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει πραγματοποιήσει επίθεση με Καλάσνικοφ κατά αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 10 Ιανουαρίου του 2017. 

Τότε είχαν τραυματιστεί δυο αστυνομικοί. 

Στις 10 Νοεμβρίου του 2016, δυο μέλη της οργάνωσης είχαν εκτοξεύσει χειροβομβίδα κατά της Γαλλικής πρεσβείας, ενώ στις 3 Αυγούστου του 2016 μέλη της οργάνωσης είχαν πυροβολήσει με Καλάσνικοφ κατά της πρεσβείας του Μεξικό στο Κολωνάκι, ενώ στις 25 Μαϊου του 2014, είχαν πυροβολήσει κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, λίγο πριν τις Ευρωεκλογές.

 


σχετικα αρθρα