current views are: 4

27 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση14:28

Εικόνες «αποκάλυψης» στο Πήλιο από την κακοκαιρία

Σπίτια σχεδόν ρημαγμένα εσωτερικά και εξωτερικά, πεσμένοι τοίχοι και δρόμοι που έχουν «κοπεί» στη μέση, συνθέτουν το καταστροφικό σκηνικό του Πηλίου

Δημοσίευση 14:28’

Σπίτια σχεδόν ρημαγμένα εσωτερικά και εξωτερικά, πεσμένοι τοίχοι και δρόμοι που έχουν «κοπεί» στη μέση, συνθέτουν το καταστροφικό σκηνικό του Πηλίου

Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, σαρώνοντας ότι έβρισκε στο πέρασμα της.

Μετά την εκκένωση σπιτιών στην περιοχή Πιαλεία στα Τρίκαλα που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση, ακόμη ένα «θύμα» των ακραίων καιρικών φαινομένων έπεσε το Πήλιο με το τοπίο να θυμίζει εικόνες «αποκάλυψης».

Βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν την σφοδρότητα με την οποία εκδηλώθηκε η κακοκαιρία. Σπίτια σχεδόν ρημαγμένα εσωτερικά και εξωτερικά, πεσμένοι τοίχοι και δρόμοι που έχουν «κοπεί» στη μέση, συνθέτουν το καταστροφικό σκηνικό του Πηλίου το οποίο ολοκληρώνουν οι κατολισθήσεις.

Με το πρώτο φως της ημέρας, τα συνεργεία προσπάθησαν να ανοίξουν τους δρόμους της περιοχής που είχαν κλείσει από τη λάσπη και τα δέντρα που ξεριζώθηκαν, ενώ κοιτάζοντας κανείς τα παρακάτω βίντεο, μπορεί να καταλάβει ότι το έργο τους αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο.

«Φουσκώνει» επικίνδυνα ο Πηνειός

Ξεπέρασε το όριο επιφυλακής των πέντε μέτρων η στάθμη του ποταμού Πηνειού ο οποίος διαπερνάει την πόλης της Λάρισας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν εδώ και μέρες τη Θεσσαλία.

Ο δήμαρχος Λαρισαίω, Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο ενημέρωσης που πραγματοποίησε στο δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας, ανέφερε πως έκλεισαν τα θυροφράγματα απορροής των αγωγών των ομβρίων υδάτων της πόλης, τονίζοντας όμως ότι «η πόλη δεν κινδυνεύει».

Σημειώνεται, πως όλο το παράπλευρο μέρος εντός της κοίτης του ποταμού έχει καλυφθεί, από σήμερα το πρωί, με νερό λόγω της υπερχείλισης, ενώ η υπηρεσία του δήμου βρίσκεται σε επιφυλακή ώστε να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα.

Στην κοίτη του ποταμού βρέθηκαν για αυτοψία το πρωί ο κ. Καλογιάννης μαζί με τον αναπληρωτή δήμαρχο, Γιώργο Σούλτη, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, Θεόδωρο Καφφέ και τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΛ, Δημήτρη Σαββοργινάκη.


σχετικα αρθρα