current views are: 9

28 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση07:26

Βίντεο – ντοκουμέντο από τους βανδαλισμούς στην Ερμού – Είχε ενημερωθεί η ΓΑΔΑ για ενδεχόμενη επίθεση

Οι δράστες έσπασαν βιτρίνες και προκάλεσαν φθορές σε τουλάχιστον έντεκα καταστήματα, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Δημοσίευση 07:26’

Οι δράστες έσπασαν βιτρίνες και προκάλεσαν φθορές σε τουλάχιστον έντεκα καταστήματα, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Βίντεο – ντοκουμέντο δείχνει καρέ- καρέ την καταδρομική επίθεση σε καταστήματα στην οδό Ερμού που πραγματοποίησε ομάδα κουκουλοφόρων τα ξημερώματα, κάνοντάς τα για μια ακόμα φορά γυαλιά – καρφιά. Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ είχε ενημερώσει τη ΓΑΔΑ για ενδεχόμενη επίθεση στο κέντρο. 

Οι δράστες έσπασαν βιτρίνες και προκάλεσαν φθορές σε τουλάχιστον έντεκα καταστήματα. Μάλιστα, η Αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές Γερμανών τουριστών, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η επίθεση, όπως αναφέρεται σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έγινε για συμπαράσταση στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, τον 29χρονο ο οποίος κατηγορείται για αποστολή τρομοδεμάτων στον Λουκά Παπαδήμο. 

«Επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπια δυναμεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διμοιρίας ΜΑΤ και σπασαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ.Γιαντζογλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλου. 

ΌΛΑ Η ΤΊΠΟΤΑ’
ΘΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΕΦΙΆΛΤΗΣ ΣΑΣ».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο ομάδα αντιεξουσιαστών προκάλεσε ζημιές σε περισσότερα από 67 καταστήματα επί της οδού Ερμού, με αφορμή την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της Ηριάννας. Τότε είχαν προκληθεί ζημιές σε συνολικά 67 καταστήματα όπως είχε ανακοινώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

To αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ είχε ενημερώσει τη ΓΑΔΑ για ενδεχόμενη επίθεση στο κέντρο

Σοβαρά ερωτήματα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΓΑΔΑ στην αντιμετώπιση ακραίων ομάδων που δρουν ανενόχλητες στο κέντρο της Αθήνας προκαλούν τα συνεχόμενα κρούσματα βανδαλισμών και καταλήψεων.

Μάλιστα στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, είναι έκδηλη η δυσφορία για τη διαχείρισης της κατάστασης από τη ΓΑΔΑ, καθώς μόλις χθες το μεσημέρι εστάλη έγγραφο στο οποίο ενημέρωνε για το ενδεχόμενο ενέργειας από τους αναρχικούς που έχουν καταλάβει το ΕΚΠΑ. Λίγες ώρες μετά, σημειώθηκε η καταδρομική στην Ερμού με φθορές σε καταστήματα, ενέργεια για την οποία ενημέρωσαν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες την ΕΛ.ΑΣ, ενώ το πρωί κατέλαβαν και τα γραφεία της εφημερίδας Αυγή. 

Οι επιθέσεις πλέον στο όνομα της… αλληλεγγύης στον Κώστα Γιαγτζόγλου που κρατείται στις φυλακές της Λάρισας, έχουν γίνει καθημερινές. Σε όλο αυτό το παζλ της αναρχίας και της έξαρσης της ανομίας η αστυνομία ήταν απούσα. Ουσιαστικά τα επιχειρησιακά σχέδια των επιτελών της ΓΑΔΑ φάνηκαν ανεπαρκή. Ιδιαίτερα η εισβολή στη  Novartis και η παρουσία αναρχικών έξω από το σπιτι του Λουκά Παπαδήμου  είχνει το λιγότερο αδυναμία αντιμετώπισης των μειοψηφιών.

Προβληματισμό προκαλεί στο αρχηγείο η ενδεχόμενη αύξηση της έντασης των ενεργειών των αντιεξουσιαστών, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.


σχετικα αρθρα