current views are: 6

1 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση08:37

«Εγκληματική ενέργεια» βλέπει ο εμπειρογνώμονας της οικογένειας Λαγούδη

Για «σκηνοθετημένη αυτοκτονία» κάνει λόγο στην έκθεση αυτοψίας ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων κ. Γκουρμπάτσης.

Δημοσίευση 08:37’

Για «σκηνοθετημένη αυτοκτονία» κάνει λόγο στην έκθεση αυτοψίας ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων κ. Γκουρμπάτσης.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη μετά την έρευνα του εμπειρογνώμονα της οικογένειας κ. Γκουρμπάτσης.

Ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής και πραγματογνώμονας της οικογένειας στην έκθεση που συνέταξε αναφέρει ότι η 44χρονη έπεσε θύμα δολοφονικής ενέργειας χωρίς να είναι ακόμα ξεκάθαρα τα κίνητρα. «Τολμώ να πω, ότι η συγκεκριμένη φωτιά τέθηκε εσκεμμένα από άγνωστους δράστες με ανθρωποκτόνο σκοπό» δήλωσε ο κ. Γκουρμπάτσης.. 

Η αυτοψία που έκανε στο αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας, η θέση του σώματος της 44χρονης, ένα αποτύπωμα παπουτσιού και η αιθάλη που βρέθηκε στο εξωτερικό τμήμα του οχήματος, τον οδήγησε στην εκδοχή της ανθρωποκτονίας. 

Σύμφωνα με την έκθεση η Ειρήνη δεν βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου την ώρα που έχασε τη ζωή της. Η 44χρονη ήταν στη θέση του συνοδηγού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο πίσω κάθισμα, όπου και βρέθηκε νεκρή. Κατά τη μεταφορά της αυτή άφησε και το αποτύπωμα του παπουτσιού της στο τζάμι της πίσω δεξιά πλευράς. Η ύπαρξη αιθάλης στο εξωτερικό μέρος του αυτοκίνητου στην πλευρά του οδηγού σημαίνει ότι κάποιος ή κάποιοι, άνοιξαν την πόρτα ενώ καιγόταν η Ειρήνη Λαγούδη.

«Η φωτιά διαπιστώνω ότι ήταν της τάξεως των 10 με 15 λεπτών το πολύ. Έσβησε από μόνη της… Το άτομο που έβαλε τη φωτιά άνοιξε την πόρτα, -και βγήκε ο καπνός έξω- προκειμένου να μεταφέρει την Ειρήνη Λαγούδη στο πίσω κάθισμα, γιατί γράφω στην έκθεσή μου ότι πιστεύω ότι καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Τη μετέφερε πίσω και ξαναέκλεισε την πόρτα. Αποκλείεται την πόρτα του οδηγού να την άνοιξε η Ειρήνη Λαγούδη» τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο κ. Γκουρμπάτσης.

Ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων εμπρησμού στην έκθεση του είναι σαφής: «Είναι σκηνοθετημένη αυτοχειρία που στο βάθος υποκρύπτεται εγκληματική ενέργεια. Οι πραγματογνώμονες έκαναν αυτοψία χωρίς το θύμα και χωρίς τα πειστήρια τα οποία κατασχέθηκαν, άρα δε θα έχουν πραγματική εικόνα».


σχετικα αρθρα