current views are: 8

2 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση10:11

Με δάκρυα παρέδωσε τη σκυτάλη στον Βίτσα ο Μουζάλας

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών

Δημοσίευση 10:11’

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών

Σε κλίμα συγκίνησης παρέδωσε τη σκυτάλη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στον Δημήτρη Βίτσα ο Γιάννης Μουζάλας, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής.

«Είναι η Ιστορία, ηλίθιε», ξεκίνησε την ομιλία του. «Όταν ανέλαβα, είπα ότι όποιος γνωρίζει τη μετανάστευση ξέρει πως το τέλος η μετανάστευση θα τον ταπεινώσει. Έτσι άντεξα στην προσπάθεια 2,5 χρόνια», τόνισε.

«Ενώ έτρεχε η ιστορία, με έβαλαν σε αυτή τη θέση, όπου προσπάθησα να ανταποκριθώ. Η μόνη μου φιλοδοξία ήταν να είμαι χρήσιμος» υπογράμμισε και στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα: «Δεν θα είχε συμβεί τίποτα από τα καλά που συνέβησαν εάν δεν υπήρχε ο Τόσκας. Ήταν μαζί μου στις λάσπες της Ειδομένης, παντού. Είναι η ιστορική συνέχεια της αντιμετώπισης αυτού του πράγματος», τόνισε με δάκρυα στα μάτια.

Αναφερόμενος στον διάδοχό του στον υπουργικό θώκο, Δ. Βίτσα, είπε: «Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να διοικήσει και καλύτερα από μένα».

Αναφορά έκανε και στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Να ευχαριστήσω τον Γιούνκερ, γιατί το ’15, όταν η Ευρώπη τα είχε χάσει βρήκε μπροστά και έδωσε ευρωπαϊκή προοπτική στη λύση. Αν δεν είχε βγει τότε, σήμερα δεν θα τα είχαμε καταφέρει ούτε σαν Ελλάδα ούτε σαν Ευρώπη. Αν αύριο κινδυνεύουμε είναι γιατί αυτό που ξεκίνησε το ’15 τώρα διακυβεύεται πάλι», ενώ ευχαρίστησε και τους Επιτρόπους κ.κ. Αβραμόπουλο και Στυλιανίδη.


σχετικα αρθρα