current views are: 7

2 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση12:18

Κατάληψη εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας – Δακρυγόνα από τα ΜΑΤ

Αντιπροσωπεία των αναπληρωτών δασκάλων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου.

Δημοσίευση 12:18’

Αντιπροσωπεία των αναπληρωτών δασκάλων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου.

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας, κατά την διαμαρτυρία αναπληρωτών δασκάλων που ζητούν τη μονιμοποίησή τους. Έπειτα από την ένταση, οι αστυνομικοί υποχώρησαν και οι διαδηλωτές εισήλθαν στο χώρο του υπουργείου, παρέμειναν για περίπου δύο ώρες και έφυγαν.

Νωρίτερα, όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν την πύλη του υπουργείου, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν

Τον αστυνομικό φραγμό έσπασαν περί τα 30 άτομα, τα οποία ζητούν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου

Ακολούθως, διμοιρία των ΜΑΤ στάθηκε έξω από την κεντρική πύλη του υπουργείου και με τη χρήση δακρυγόνων απομάκρυνε για λίγο από την είσοδο το συγκεντρωμένο πλήθος.

Στη συνέχεια όμως, αποχώρησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από τον χώρο του υπουργείου Παιδείας και άνοιξαν οι πύλες. Οι διαδηλωτές εισήλθαν εκ νέου στο προαύλιο και το κτίριο του υπουργείου, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σχολιάζοντας τα επεισόδια έξω από το υπουργείο, το ΚΚΕ κατήγγειλε «την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, σε διαδηλωτές αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στο τέλος της σχολικής χρονιάς χάνουν τη δουλειά τους και γι’ αυτό ζητούν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών». Ο Περισσός αναφέρει επίσης ότι «η όξυνση της καταστολής και ο ζήλος της αστυνομίας σε βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, δείχνει ποιον θεωρεί εχθρό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και που προσανατολίζει τη δράση της αστυνομίας».

Αντίστοιχη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από κάλεσμα της ΟΛΜΕ. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και από τις ΕΛΜΕ Έβρου, Καστοριάς, Καβάλας, Ξάνθης, Χαλκιδικής, Πιερίας, Κιλκίς και Σερρών. Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Βενιζέλου) και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.


σχετικα αρθρα