current views are: 7

2 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση15:43

Σύγκρουση ΠΟΕΔΗΝ – διοίκησης νοσοκομείου Σαντορίνης μετά τις καταγγελίες για ρουσφέτια

Απειλεί με μηνύσεις η διοίκηση του νοσοκομείου

Δημοσίευση 15:43’

Απειλεί με μηνύσεις η διοίκηση του νοσοκομείου

Σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ της ΠΟΕΔΗΝ και της διοίκησης του Νοσοκομείου Σαντορίνης, στο απόηχο των καταγγελιών της Ομοσπονδίας για «18 ρουσφέτια του κ. Πολάκη».

Σύμφωνα με στοιχεία που είχε επικαλεστεί η ΠΟΕΔΗ, το νοσοκομείο, ως Διοικητικό Διευθυντή η ΑΕΜΥ Α.Ε. προσέλαβε υπάλληλο με προϋπηρεσία σε εργοστάσιο με λαμπτήρες και στη θέση του Υποδιευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας προσέλαβε υπάλληλο με προϋπηρεσία στο λαδεμπόριο (υπάλληλος ελαιοτριβείου). «Οι συμβάσεις που υπέγραψαν οι επιλεγέντες ήταν για ένα συν ένα χρόνο. Το έργο τους κρίθηκε πετυχημένο και προοριζόταν όπως έλεγε ο πρώην Πρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε. να ηγηθούν Διοικητικά του Νοσοκομείου Σαντορίνης. Ωστόσο απολύθηκαν» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Ανάλογη πορεία είχε και η οικονομολόγος κυρία Κατερίνα Μαυρικακη, η οποία στις 18/10/2016 ανέλαβε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης ως Αντιπρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε.  Τον Ιανουάριο 2018 με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, απολύθηκε η κυρία Μαυρικάκη και αντικαταστάθηκε με τον σύμβουλο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, μετακλητό υπάλληλο του Υπουργείου Υγείας κ. Μπάμπη Πανοτόπουλο, ο οποίος όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ «είναι ιδιοκτήτης Συνεργείου μοτοσυκλετών και τη μόνη προϋπηρεσία που διαθέτει είναι ως μηχανικός μοτοσυκλετών. Αλλά είναι ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, «η ΑΕΜΥ Α.Ε. προσέλαβε ικανότατο στέλεχος ως Υποδιευθύντρια Οικονομικού του Νοσοκομείου τον Ιανουάριο του 2017 με ένα χρόνο σύμβαση την κυρία Λιάμπα. Τον Σεπτέμβριο 2017 πριν λήξει η σύμβασή της την απέλυσαν για να προσλάβουν άλλη υπάλληλο στέλεχος της τοπικής ΣΥΡΙΖΑ».

Η ΠΟΕΔΗΝ διερωτήθηκε τι πρόκειται να συμβεί τον ερχόμενο Μάιο οπότε λήγουν οι συμβάσεις 130 υπαλλήλων του Νοσοκομείου. «Τι θα γίνει με αυτούς τους υπαλλήλους; Θα απολυθούν για να προσληφθούν οι κολλητοί του κου Πολάκη; Και μετά αναρωτιούνται γιατί το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα» σχολιάζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρθηκε και σε μια τοποθέτηση στην ΑΕΜΥ ΑΕ που έγινε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας πριν από λίγες εβδομάδες: «απελύθη και ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε και τοποθετήθηκε εκλεκτός του κου Πολάκη. Η σύζυγος του κου Φλαμπουράρη, η κυρία Ευσταθία Πανοτοπούλου. Η μόνη που δεν αντικαταστάθηκε τον Μάη του 2016 από την Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Συνωνυμία ή στενή συγγένεια με τον κο Πανοτόπουλο Χαράλαμπο, επικεφαλής του Νοσοκομείου Σαντορίνης;».

Απαντώντας, η διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης χαρακτήρισε την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ «κατάπτυστη» και «γεμάτη ψεύδη». Η διοίκηση, δηλώνει επίσης πως αν δεν ανακληθεί το Δελτίο Τύπου θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. «Είναι πραγματικά ντροπιαστικό για ένα συνδικαλιστικό όργανο να καταφέρεται με σκαιό τρόπο εναντίον εργαζόμενων», αναφέρει η διοίκηση και σημειώνει ότι «η πλήρωση θέσεων του Νοσοκομείου θα γίνει με δημοσίευση προκήρυξης και έλεγχο νομιμότητας του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που διασφαλίζει μια απόλυτα διαφανή διαδικασία. Οι όποιες περί του αντιθέτου υπόνοιες είναι όχι μόνο αβάσιμες, αλλά συνιστούν και μια ανήθικη προσπάθεια εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ανασφάλειας».


σχετικα αρθρα