Εγκρίθηκε η πρόταση του δήμου Χανίων, για προμήθεια νέου εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, από το υπουργείο Παιδείας. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, μέσω του ΠΕΠ Κρήτης 2007-2013 θα διατεθεί στο δήμο Χανίων το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Χανίων Χρυσούλα Χατζηδάκη, η προμήθεια του εξοπλισμού θα γίνει με διαγωνισμό, ενώ η νέα υλικοτεχνική υποδομή και τα μέσα θα είναι στα ειδικά σχολεία μέσα στο Φθινόπωρο.

Το νέο υλικό, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτές, δραδραστικοί πίνακες, κλπ, θα αναβαθμίσει τη λειτουργία των μονάδων ειδικής εκπαίδευσης.

Η διανομή θα γίνει σε 53 σχολικές μονάδες που έχουν αποστείλει τα αιτήματά τους και θα χρησιμοποιείται όχι μόνο μόνο από τα τμήματα ένταξης, αλλά και από όλη την σχολική μονάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, στα Χανιά παρακολουθούν μαθήματα ειδικής αγωγής 210 παιδιά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχουν 647 παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και άλλες ανάγκες. Στον αριθμό αυτό προστίθενται και 35 νήπια.

Σε όλη την Κρήτη θα διατεθεί, μέσω του ΠΕΠ για εξοπλισμό σχολικών μονάδων ειδικής εκπαίδευσης, το ποσό των 5.000.000 ευρώ.