ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βουλή η κατάθεση του μεσάζοντα για τα βλήματα: Παραδέχεται ότι ήθελε να παρακάμψει τη Σ. Αραβία

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2018, 21:12 / Ανανεώθηκε 5 Μαρτίου 2018, 21:14
Στη Βουλή η κατάθεση του μεσάζοντα για τα βλήματα: Παραδέχεται ότι ήθελε να παρακάμψει τη Σ. Αραβία
Facebook Twitter Whatsapp

Τι αναφέρει ο Β. Παπαδόπουλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η κατάθεση του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου στην εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Η κατάθεση του κ. Παπαδόπουλου είχε δοθεί τον περασμένο Φεβρουάριο και ενσωματώθηκε στη δικογραφία για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια κατάθεση δύο σελίδων χωρίς να μεσολαβεί ερώτηση του ανακριτή. Ενδιαφέρον προκαλεί δε, ότι σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Παπαδόπουλος εφέρετο να κατέθεσε επί τρεις ώρες στους ανακριτές.

Τι αναφέρει

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα έγγραφα που ήδη έχουν διαβιβαστεί στην Βουλή και έχουν ενσωματωθεί στην σχετική δικογραφία, ο κ. Παπαδόπουλος φέρεται να αποκαλύπτει ότι, παραμονή της προγραμματισμένης συνάντησης των στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών με την επίσημη αντιπροσωπεία του υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, έστειλε γραπτό μήνυμα στον Πάνο Καμμένο και τον προειδοποίησε πως θα υπάρξει εμπλοκή.

Συγκεκριμένα, φέρεται να υποστηρίζει πως, τέλη Αυγούστου του 2017, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον αντισμήναρχο Κωνσταντινίδη της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, ο οποίος του γνωστοποίησε ότι κλιμάκιο Σαουδαράβων θέλει να επιθεωρήσει το υλικό. Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει, διότι έχει ο ίδιος επιθεωρήσει το υλικό και διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι ο κ. Κωνσταντινίδης συνομίλησε με τον μεταφορέα, ρωτώντας την τιμή μεταφοράς 100.000 βλημάτων -και όχι 300.000 βλημάτων.

Στελέχη της αντιπολίτευσης που είδαν την κατάθεση του κ. Παπαδόπουλου σημειώνουν ότι προκύπτει σαφώς απ όλα τα παραπάνω πως πρόκειται για μια προσωπική συμφωνία του μεσάζοντα με τον Πάνο Καμμένο. Και αυτό γιατί, όπως αναφέρουν, ο κ. Παπαδόπουλος αντέδρασε όταν η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας ζήτησε να γίνει επιθεώρηση του πολεμικού υλικού, και αφετέρου γιατί ο μεσάζων φέρεται να διαμαρτυρήθηκε και για το γεγονός ότι οι Σαουδάραβες ζήτησαν να γίνει η μεταφορά των βλημάτων με εταιρεία της επιλογής τους.

Η επίμαχη συνάντηση που αναφέρει στην κατάθεσή του ο κ. Παπαδόπουλος πραγματοποιήθηκε το πρωί της 29ης Αυγούστου στο Πεντάγωνο, με επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας τον ταξίαρχο Μιχαήλ Παπαδάκη. Την επόμενη ημέρα ο κ. Καμμένος κάλεσε στο γραφείο του τον κ. Παπαδάκη και, μεταξύ άλλων, τον κατηγόρησε για συμμετοχή «σε κύκλωμα που υπονομεύει τη διακρατική συμφωνία», ενώ κατά τις πρόσφατες κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων αποφασίστηκε η αποστρατεία του συγκεκριμένου ταξίαρχου.

Εκτός αυτών, ο κ. Παπαδόπουλος παραδέχεται ότι η ΓΔΑΕΕ αμφισβήτησε από την πρώτη στιγμή τα έγγραφα που τον εμφάνιζαν ως εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.