Το δημοτικό συμβούλιο Σάμου επικύρωσε σήμερα προηγούμενη απόφασή του, που είχε πάρει στις 23 Μαΐου, με την οποία ζητάει το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών να φιλοξενεί λαθρομετανάστες που συλλαμβάνονται στα παράλια και όχι άλλους που βρίσκονται στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις. Την απόφαση, που αποτελούσε και πρόταση του δημάρχου Στέλιου Θάνου, υποστήριξαν 19 σύμβουλοι, ενώ 12 ψήφισαν να κλείσει το Κέντρο και να γίνει αλλαγή χρήσης του κτιρίου. Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση δημότες της Σάμου είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Πυθαγόρα, προκειμένου να καταδείξουν την αντίθεσή τους στην εξαγγελία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για χαρακτηρισμό του Κέντρου της Σάμου σε Πρώτης Υποδοχής, χωρίς να υπάρχει άλλο στο Β. Αιγαίο. Από την πλευρά του το υπουργείο δηλώνει ότι δεν θα μεταφέρονται μετανάστες από άλλες περιοχές, κάτι που φαίνεται δεν πείθει όλους τους δημότες.

Τη συνεδρίαση προκάλεσε η Πανσαμιακή Αναγέννηση με αίτημα που συνυπέγραψαν ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Σάμου "ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ" και ο αντιδήμαρχος Σάμου Γιώργος Στάντζος.

Στη συνεδρίαση εκτός από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους τον λόγο πήραν και εκπρόσωποι φορέων και κινήσεων, καθώς και των κομμάτων στο νησί.