current views are: 4

6 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση07:59

Εξάρθρωση της ακροδεξιάς εξτρεμιστικής ομάδας «Combat 18» από την Αντιτρομοκρατική

Βρέθηκαν εκρηκτικά, σε προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση 07:59’
αρθρο-newpost

Βρέθηκαν εκρηκτικά, σε προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Ταυτόχρονη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής είναι σε εξέλιξη σε επαρχία και Αθήνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε επαρχιακό σπίτι έχουν εντοπιστεί εκρηκτικά, ενώ έχουν γίνει έξι συλλήψεις ατόμων που πρόσκεινται στην ακροδεξιά εξτρεμιστική οργάνωση «Combat 18». 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, που γίνονται ταυτόχρονα σε Αττική, Πειραιά και Πελοπόννησο, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε σπίτια ακροδεξιών έτοιμες μολότοφ και εκρηκτικές ύλες, που σχετίζονται με επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών, περιστατικά εκρήξεων και εμπρησμών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, ένας από τους συλληφθέντες έπεσε στα χέρια των Αρχών τη Δευτέρα το βράδυ και φέρεται να είναι κάτοικος Χαϊδαρίου και ιδιοκτήτης επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας. Την ίδια ώρα, τουλάχιστον ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να ανήκει στην ομάδα “Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές”.

Οι συλληφθέντες ενδέχεται να συνδέονται και με την πρόσφατη επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο “Φαβέλα”, στον Πειραιά, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε ατόμων, μεταξύ αυτών και της δικηγόρου της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερίας Τομπατζόγλου.

Οι δράστες, μάλιστα, είχαν μπει στη «Φαβέλα» κρατώντας λοστούς και αναμμένους πυρσούς και φωνάζοντας «Αίμα τιμή, Χρυσή Αυγή».

Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της είχε διαψεύσει την εμπλοκή της στο σοβαρό περιστατικό.

Υπενθυμίζουμε ότι αρχές Ιανουαρίου τέσσερις ακροδεξιοί είχαν συλληφθεί στην Αττική για τη βομβιστική επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό στις 29 Αυγούστου 2017 στη “Φαβέλα” και όπως αποδείχτηκε ανήκαν στην οργάνωση “Combat 18”.

Σε ανακοίνωσή του στο facebook o Eλεύθερος Κοινωνικός Χώρος “Φαβέλα” είχε αναφέρει τα εξής, μετά τη νέα πρόσφατη επίθεση που δέχτηκε:


σχετικα αρθρα