current views are: 6

6 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση13:36

Τουρκικά ΜΜΕ: Κατά 240 μέτρα παραβίασαν τα σύνορα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Τι είπαν στις καταθέσεις τους οι Έλληνες στρατιωτικοί: «Ο κατάσκοπος θα επιλέξει τον χιονισμένο καιρό;»

Δημοσίευση 13:36’

Τι είπαν στις καταθέσεις τους οι Έλληνες στρατιωτικοί: «Ο κατάσκοπος θα επιλέξει τον χιονισμένο καιρό;»

Περί τα 240 μέτρα εισχώρησαν στο τουρκικό έδαφος οι Έλληνες στρατιωτικοί, Δημήτρης Κουκλατζή, και Άγγελος Μιτρετώδης σύμφωνα με τουρκικά μέσα.

«Η σύλληψη του Μιτρετώδη και του Κουκλατζή έγινε σε σημείο που απέχει 253 μέτρα από τον τουρκικό συνοριακό αστυνομικό σταθμό Pazarkule και 240 μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, μέσα σε τουρκικό έδαφος, σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή.  Οι δύο Έλληνες στρατιώτες, οι οποίοι παραλήφθηκαν από τα συνοριακά στρατεύματα της 54ης Διοίκησης Μηχανικού Ταξιαρχών, συνελήφθησαν αφού μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο χωροφυλακής. Η αντίρρηση του δικηγόρου τους για τη σύλληψη δεν έγινε αποδεκτή χθες από το δικαστήριο των δικαστηρίων του 1ου ποινικού δικαστηρίου Edirne» αναφέρει.

Ακόμα το δημοσίευμα, προσθέτει πως: οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής τους και πλέον οι έρευνες στρέφονται στα κινητά του ανθυπολοχαγού και του λοχία, «για να διαπιστωθεί τι φωτογραφίες και βίντεο τράβηξαν οι Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς και το εάν έχει σβηστεί κάποιου ψηφιακό υλικό» που ενδεχομένως θα στοιχειοθετούσε την κατηγορία περί «απόπειρας κατασκοπείας».

Αρνήθηκαν την κατηγορία για κατασκοπεία οι Έλληνες στρατιωτικοί

Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μιτρετώδης στην κατάθεσή του απέρριψε την κατηγορία για κατασκοπεία, αναρωτώμενος: «Ο κατάσκοπος θα επιλέξει τον χιονισμένο καιρό;» 

Επίσης υποστήριξε ότι: “Σίγουρα περάσαμε τα τουρκικά σύνορα κατά λάθος και απορρίπτω κατηγορία για κατασκοπεία. Τραβούσαμε βίντεο για να αποφευχθεί το λαθρεμπόριο μεταναστών».

“Δεν ήρθα εδώ για κακό σκοπό, σίγουρα δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες που έχουν αναφερθεί”, δήλωσε ο Δημήτρης Κουκλατζής.

 


σχετικα αρθρα