current views are: 12

13 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση13:23

Εκκαθαρίσεις στα δύο μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία

Οι τοποθετήσεις των νέων διοικητών θα γίνουν τις προσεχείς ημέρες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δημοσίευση 13:23’
εφκα-οφειλες

Οι τοποθετήσεις των νέων διοικητών θα γίνουν τις προσεχείς ημέρες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αλλάζουν οι επικεφαλείς των δύο μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων, του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, ζήτησε σήμερα από τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, Αθανάσιο Μπακαλέξη να υποβάλει την παραίτηση του,  αφού τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του,.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, μετά τη ολοκλήρωση του πρώτου έτους λειτουργίας του ΕΦΚΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου επιλύθηκαν θεμελιώδη προβλήματα, κρίθηκε επείγουσα η δημιουργία των προϋποθέσεων για ακόμη πιο αποτελεσματική λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με ταχύτατη αναβάθμιση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και των μηχανογραφικών εφαρμογών που θα βελτιώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης και λειτουργίας του ΕΦΚΑ. 

Η τοποθέτηση νέου Διοικητή του ΕΦΚΑ θα γίνει τις προσεχείς ημέρες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. 

Την ίδια ώρα, ο Αναστάσιος Πετρόπουλος, έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο Διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ, Αθανάσιος Καποτάς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ευχαριστεί τον κ. Καποτά για το έργο που επιτέλεσε ως Διοικητής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών.

Η τοποθέτηση νέου Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ θα γίνει κι αυτή τις προσεχείς ημέρες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.  


σχετικα αρθρα