current views are: 6

13 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση14:49

Οικογενειακή υπόθεση οι ανατινάξεις ΑΤΜ: Συνελήφθησαν μητέρα δυο γιοι και η νύφη

Είχαν εφοδιαστεί και με φορητούς ασυρμάτους, τους οποίους είχαν συγχρονίσει στις συχνότητες της αστυνομίας. 

Δημοσίευση 14:49’

Είχαν εφοδιαστεί και με φορητούς ασυρμάτους, τους οποίους είχαν συγχρονίσει στις συχνότητες της αστυνομίας. 

Τουλάχιστον έξι ανατινάξεις ΑΤΜ  με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου σε Άγιο Ιωάννη Ρέντη, Βάρη, Βάρκιζα, Δάφνη, Καμίνια και Άρτα, είχαν διαπράξει δυο αδέρφια, μαζί με την μητέρα και την συντρόφου του ενός! Μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα είχαν συστήσει σπείρα από τον Δεκέμβριο του 2017 και η λεία τους ξεπερνούσε τις 200.00 ευρώ.

Τα μέλη της σπείρας επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω «επιχειρησιακών» τηλεφωνικών συνδέσεων και  χρησιμοποιούσαν  και κωδικοποιημένες λέξεις όπως «κοπέλες» όταν αναφέρονταν σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και «ουρά», αναφερόμενοι σε παρουσία αστυνομικών. Μάλιστα, προκειμένου να ενημερώνονται για την παρουσία και τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων είχαν εφοδιαστεί και με φορητούς ασυρμάτους, τους οποίους είχαν συγχρονίσει στις συχνότητες της αστυνομίας.

Πλούσιο είναι ωστόσο και το ποινικό παρελθόν των συλληφθέντων καθώς οι πέντε από αυτούς είναι σεσημασμένοι για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των απλών και διακεκριμένων κλοπών, των ληστειών, της απειλής και παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα. Σε ένα από τα συνολικά 8 σπίτια που ερεύνησαν οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της έρευνας, στην Καλλιθέα, εντόπισαν 21 γλάστρες με δενδρύλλια κάνναβης.

 


σχετικα αρθρα