current views are: 5

14 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση16:37

Αντιεξουσαστές κατέλαβαν ξανά κτίριο που είχε εκκενωθεί στα Εξάρχεια

Πρόκειται για την κατάληψη «Gare» στην οδό Καλλιδρομίου

Δημοσίευση 16:37’

Πρόκειται για την κατάληψη «Gare» στην οδό Καλλιδρομίου

Σε επανακατάληψη του κτιρίου που στεγαζόταν η κατάληψη «Gare» στην  οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, δυο μόλις ημέρες μετά την εκκένωση της από τα ΜΑΤ, πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές.

Όπως αναφέρουν σε κείμενο που ανήρτησαν σε γνωστή ιστοστελίδα αντιεξουσιαστών: «Ένα σώμα αλληλέγγυων συντρόφων ανακατέλαβε το κτήριο. Η GARE είναι και θα παραμείνει έδαφος κοινωνικής αντίστασης και αυτοοργάνωσης».

Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί και τον Νοέμβριο του 2017, όταν και πάλι αστυνομικοί εκκένωσαν την συγκεκριμένη κατάληψη και 3 ημέρες μετά, αντιεξουσιαστές είχαν επανακαταλάβει το κτίριο. Αξίζει να σημειωθεί πως ομάδα 80 αναρχικών προσπάθησαν να επανακαταλάβουν το κτίριο στην Ματρόζου στο Κουκάκι τα ξημερώματα και επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά ανδρών των ΜΑΤ που βρίσκονταν εξωτερικά του κτιρίου. Οι αναρχικοί επιτέθηκαν με πέτρες, καδρόνια  και πυροσβεστήρες και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς με χρήση χημικών.

Την ίδια ώρα, αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να επανακαταλάβουν το κτίριο της οδού Ζαίμη, ωστόσο δεν τα κατάφεραν, σπεύδοντας σε φυγή, εγκαταλείποντας στο σημείο τροχούς και λουκέτα. Στο μεταξύ, λίγη ώρα αργότερα προκλήθηκαν  μικρής έντασης επεισόδια στην πλατεία Εξαρχείων, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσουν τους αντιεξουσιαστές.


σχετικα αρθρα