ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία αλληλεγγύης στο κέντρο της Αθήνας για την Ηριάννα

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2018, 20:55 / Ανανεώθηκε 15 Μαρτίου 2018, 20:58
Πορεία αλληλεγγύης στο κέντρο της Αθήνας για την Ηριάννα
Facebook Twitter Whatsapp

Ενόψει της τρίτης εκδίκασης της αίτησης αναστολής της εκτέλεσης ποινής της Ηριάννας και του Περικλή στις 21 Μαρτίου στο Εφετείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πορεία αλληλεγγύης για την απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή πραγματοποιούν συλλογικότητες στο κέντρο της Αθήνας.

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας», περίπου 700 - 1000 άτομα συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια, από όπου ξεκίνησε η πορεία. Για αρκετή ώρα έμεινε κλειστή η Σταδίου, καθώς και οι δρόμοι από όπου θα περνούσε η πορεία.

Η σημερινή πορεία πραγματοποιήθηκε ενόψει της τρίτης εκδίκασης της αίτησης αναστολής της εκτέλεσης ποινής της Ηριάννας και του Περικλή στις 21 Μαρτίου στο Εφετείο.

Στο κάλεσμα για την διαμαρτυρία οι διοργανωτές αναφέρουν: «Είμαστε πολλοί που είπαμε όχι στην αδικία, όχι στην αυθαιρεσία.
Συνεχίζουμε να είμαστε εδώ, να είμαστε πολλοί και δε σκοπεύουμε να πάμε πουθενά μέχρι τη δικαίωση».

Υπενθυμίζεται ότι η διδακτορική φοιτήτρια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηριάννα Β. Λ., καταδικάστηκε στις αρχές Ιουνίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κατά συγχώνευση ποινή 13 ετών, καθώς το δικαστήριο αποδέχθηκε τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της με μοναδικά στοιχεία την σχέση της με τον Κ. Παπαδόπουλο -που είχε κατηγορηθεί για την ίδια πράξη, αλλά αθωώθηκε ομόφωνα- και ένα μέρος δακτυλικού αποτυπώματος που «ταυτοποιήθηκε» με το δικό της σε γεμιστήρα ενός όπλου που είχε βρεθεί στην πανεπιστημιούπολη.

Αντίστοιχη ποινή για αντίστοιχες κατηγορίες έχει επιβληθεί και στον 33χρονο συγκατηγορούμενό της, Περικλή Μ., ο οποίος συγκατοικούσε με τον σύντροφο της Ηριάννας.