ΕΛΛΑΔΑ

Λιβύη: Σύλληψη οκτώ Ελλήνων ναυτικών για λαθρεμπόριο καυσίμων

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2018, 23:28 / Ανανεώθηκε 15 Μαρτίου 2018, 23:21
Λιβύη: Σύλληψη οκτώ Ελλήνων ναυτικών για λαθρεμπόριο καυσίμων
Marinetraffic.com
Facebook Twitter Whatsapp

Το πλοίο, χωρητικότητας 1.945 τόνων, μετέφερε περίπου 950.000 λίτρα καυσίμων

Με την υποψία εμπλοκής τους σε λαθρεμπόριο καυσίμων, συνελήφθησαν οκτώ Έλληνες ναυτικοί ενώ καταχέσθηκε και το ελληνόκτητο τάνκερ στο οποίο επέβαιναν.

Το δεξαμενόπλοιο κατασχέθηκε το βράδυ της Τετάρτης από περίπολο του λιμενικού της Λιβύης ενώ βρισκόταν σε απόσταση οκτώ ναυτικών μιλίων από το Άμπου Καμάς, ένα σημαντικό πετροχημικό συγκρότημα και πετρελαϊκό σταθμό κοντά στα σύνορα με την Τυνησία, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του λιμενικού, Αγιούμπ Κάσεμ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του λιμενικού, το σκάφος Lamar, που έφερε σημαία Τόγκο "βρισκόταν στα χωρικά ύδατα της Λιβύης χωρίς έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, σε μια ύποπτη ζώνη όπου γίνεται λαθρεμπόριο λιβυκών καυσίμων", συνέχισε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι στην ίδια περιοχή έχουν εντοπιστεί στο πρόσφατο παρελθόν πολλά πλοία να φορτώνουν παράνομα πετρέλαιο.

Το τάνκερ οδηγήθηκε σήμερα στη ναυτική βάση της Τρίπολης. Εκεί μεταφέρθηκαν και οι οκτώ ναυτικοί, οι οποίο πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του γενικού εισαγγελέα, σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο.

Το πλοίο, χωρητικότητας 1.945 τόνων, μετέφερε περίπου 950.000 λίτρα καυσίμων τη στιγμή που εντοπίστηκε, ανέφερε εξάλλου στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνταγματάρχης Αμμπουαζτίλα Αμπντελ Μπάρι.