current views are: 6

17 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση20:35

«Μάχη» με τις φλόγες σε Αυλώνα, Χανιά, Ηλεία

Τρεις φωτιές πριν ακόμα αρχίσει η αντιπυρική περίοδος.

Δημοσίευση 20:35’

Τρεις φωτιές πριν ακόμα αρχίσει η αντιπυρική περίοδος.

Μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους δίνει η Πυροσβεστική σε Αυλώνα, Κίσσαμο και Αγίους Αποστόλους Ηλείας.

Οι καιρικές συνθήκες και στα τρία μέτωπα είναι αντίξοες καθώς πνέουν δυνατοί άνεμοι που ενισχύουν διαρκώς τις φλόγες.

Ειδικά στην Κρήτη, όπως αναφέρουν πηγές από το Πυροσβεστικό Σώμα η ένταση των ανέμων το βράδυ έφτασε τα εννέα μποφόρ και αναμένεται τις επόμενες ώρες να φτάσει ακόμα και τα δέκα.

Πάντως μέχρι στιγμής σε κανένα από τα τρία μέτωπα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές ή άλλες εγκαταστάσεις.

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στον Αυλώνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη δασική πυρκαγιά του χρόνου η οποία ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Βούτημα Αυλώνα Αττικής.

Στο σημείο που είναι εξαιρετικά δύσβατο πνέουν δυνατοί άνεμοι οι οποίοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. 

Όπως επισημαίνεται πάντως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν κατοικίες ή εργοστάσια.  

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν  55 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο ενώ ρίψεις νερού έκαναν και δύο αεροσκάφη τα οποία όμως αποσύρθηκαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα λόγω του σκότους.

Στην περιοχή βρίσκονται και ειδικά μηχανήματα τα οποία ανοίγουν ζώνες και δρόμους για να προσεγγίσουν τα οχήματα της πυροσβεστικής το μέτωπο της πυροσβεστικής που βρίσκεται σε χαράδρα. 

Τρεις συλλήψεις στην Ηλεία

Ενώπιον του εισαγγελέα Πύργου θα βρεθούν τρια άτομα, για την πρόκληση τριών δασικών πυρκαγιών,απο αμέλεια, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Πρόκειται για τον  Α.Ρ. του Γ. 68 ετών, τον   Π.Α. του Α. 34 ετών και ο Γ.Β. του Β. 70 ετών.

Οι τρεις άνδρες φέρονται ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς στις περιοχές των  Αγίων Αποστόλων του Δήμου Πύργου, στα Άσπρα Σπίτια και στην Αρχαία Πίσα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αντίστοιχα.

Άνεμοι εντάσεως εννέα μποφόρ στην Κρήτη

Τέλος,  ιδιαίτερα αντίξοες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στην Κρήτη λόγω των ισχυρών ανέμων που φθάνουν τα εννέα μποφόρ.

Η φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή στις Στροβλές Κισσάμου βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει κινητοποιήσει πυροσβεστικές δυνάμεις από την Κίσσαμο, τα Χανιά και τα κλιμάκια της Π.Υ από τον Καμπανό και την Κάνδανο.

Η φωτιά βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από κατοικημένες περιοχές και οικισμούς ωστόσο η κατάσβεση της είναι δύσκολη λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Το απόγευμα του Σαββάτου η πολιτική προστασία του Δήμου Κισσάμου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και αναμένεται να ενταθούν μέχρι το βράδυ δεν θα πρέπει να προχωρούν σε οποιαδήποτε ενέργεια και να ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Παράλληλα τους προειδοποιεί ότι δεν θα πρέπει να διέρχονται κάτω από μεγάλα δέντρα ή από σημεία που μπορεί να πέσουν αντικείμενα και να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θάλασσες και ακτές.