ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Αγαθονησίου: Άρχισαν να υλοποιούνται οι απειλές του Ερντογάν

Δημοσίευση 19 Μαρτίου 2018, 10:23 / Ανανεώθηκε 20 Μαρτίου 2018, 15:54
 Δήμαρχος Αγαθονησίου: Άρχισαν να υλοποιούνται οι απειλές του Ερντογάν
Facebook Twitter Whatsapp

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για την ανείπωτη τραγωδία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η τραγωδία στο Αγαθονήσι με το θάνατο 16 προσφύγων ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται 6 παιδιά και ένα βρέφος ήλθε μόλις λίγες ώρες μετά τις απειλές του Ερντογάν ότι θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη και θα «πλημμυρίσει» από πρόσφυγες, τόνισε ο Δήμαρχος του νησιού, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

«Άρχισαν αν υλοποιούνται οι απειλές του Ερντογάν», είπε ο Ευάγγελος Κόττορος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι παρά την προκλητική NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μετά την τραγωδία με το ναυάγιο διεξήχθη με ευθύνη της Ελλάδας.

Οι μαρτυρίες είναι δραματικές είπε ο Δήμαρχος Αγαθονησίου, αναφερόμενος στην μητέρα που έχασε από την αγκαλιά της το βρέφος που θήλαζε.

«Είδα να επιπλέει νεκρή μία έγκυος γυναίκα»

Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία ενός ψαρά για το ναυάγιο στο Αγαθονήσι, όπως την μεταφέρει ο φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης στο Facebook.

Ο ψαράς ανέφερε ότι: «Έφτασα πρώτος στο σημείο και είδα ανθρώπους να τους έχει ξεβράσει η θάλασσα στα βράχια. Παραδίπλα είδα να επιπλέει πνιγμένη μια γυναίκα έγκυος και δίπλα της ήταν κι ένα παιδί. Φορούσαν όλοι τους σωσίβια! Μετέφερα με την βάρκα μου 10 άτομα και τους πήγαινα στο σκάφος του λιμενικού που είχε φτάσει στο σημείο του ναυαγίου. Πνίγηκαν 16 και πρέπει να λείπουν άλλοι 2».

«Θήλαζα το μωρό μου όταν πέσαμε στη θάλασσα»

Η μαρτυρία μιας γυναίκας που σώθηκε, ενώ το βρέφος της χάθηκε στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, συγκλονίζει:

«Χάλασε η μηχανή καθώς ερχόμασταν προς την Ελλάδα. Εγώ θήλαζα το μωρό μου. Αρχίσαμε να ανησυχούμε και σηκωθήκαμε όρθιοι πάνω στην βάρκα. Σε ελάχιστα λεπτά βρεθήκαμε στο νερό. Το μωρό μου χάθηκε» ανέφερε η γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να κολυμπήσει ένα μίλι μέχρι την ακτή,  σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Star.

Ερντογάν: Θα ψάχνετε τρύπα να κρυφτείτε

Με αφορμή το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που του ζητούσε να σταματήσει τις επιχειρήσεις στο Αφρίν, οργισμένος ο Ερντογάν απευθύνθηκε στους Ευρωπαίους λέγοντας: "Πως μιλάτε για το Αφρίν; Εμείς για επτά χρόνια φιλοξενούμε 3.500.000 πρόσφυγες από τη Συρία. Αν ανοίγαμε τις πόρτες θα ψάχνετε τρύπα να κρυφτείτε. Εμείς θα συνεχίσουμε να φιλοξενούμε, γνωρίζουμε από ανθρωπιά εσείς όχι".

Οι απειλές του Ερντογάν έγιναν μπροστά σε χιλιάδες λαού σε πόλη της Τουρκίας και λίγο μετά την κηδεία πεσόντος στην Αφρίν.