current views are: 6

19 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση19:52

Κανονικά λειτούργησε για πρώτη μέρα η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ»

Περίπου 500 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί και πρωτοκολληθεί

Δημοσίευση 19:52’

Περίπου 500 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί και πρωτοκολληθεί

«Απολύτως ομαλά», όπως το θέτει το υπουργείο Περιβάλλοντος, ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», μετά την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων που οδήγησαν στο κλείσιμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΝ, περίπου 14.500 ενδιαφερόμενοι έχουν ξεκινήσει να καταχωρίζουν στοιχεία, 6.500 βρίσκονται στο τελικό στάδιο και περίπου 500 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί και πρωτοκολληθεί. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, από τη Δευτέρα υποβάλλονται αιτήσεις στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας. Την ερχόμενη Δευτέρα 26 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί το σύστημα για υποβολή αιτήσεων σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη, ενώ τη Δευτέρα 2 Απριλίου στην Αττική και το Νότιο Αιγαίο.

Το ΥΠΕΝ διευκρινίζει ακόμη ότι την προηγούμενη εβδομάδα κανείς δεν κατάφερε να προχωρήσει πέραν του δεύτερου βήματος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και επομένως κανείς δεν ολοκλήρωσε τη διαδικασία, ώστε να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου

Το υπουργείο εκτιμά ότι η ροή αιτήσεων τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κινηθεί σε φυσιολογικά πλαίσια και η ηλεκτρονική πλατφόρμα «θα συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά».


σχετικα αρθρα