ΕΛΛΑΔΑ

Νέο επεισόδιο στον Έβρο: Τούρκος πέρασε παράνομα τα σύνορα στις Καστανιές

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2018, 09:29 / Ανανεώθηκε 20 Μαρτίου 2018, 15:47
Νέο επεισόδιο στον Έβρο: Τούρκος πέρασε παράνομα τα σύνορα στις Καστανιές
Facebook Twitter Whatsapp

Ο άνδρας δεν σταμάτησε ούτε όταν πέρασε στο ελληνικό έδαφος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε συναγερμό τέθηκαν οι ελληνικές αρχές τα ξημερώματα, όταν ένας Τούρκος πέρασε παράνομα τα σύνορα στις Καστανιές. Μαζί του ήταν άλλοι τρεις, που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν τέσσερις πολίτες ξεκίνησαν να τρέχουν από το τουρκικό τελωνείο με κατεύθυνση τα ελληνικά σύνορα. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να τους σταματήσουν, όμως ο ένας δεν σταμάτησε, ενώ στρατιώτες της γείτονας φέρονται να έχουν πυροβολήσει στον αέρα.

Ο άνδρας δεν σταμάτησε ούτε όταν πέρασε στο ελληνικό έδαφος και τελικά παραδόθηκε στους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο τελωνείο των Καστανεών. Άμεσα η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, καθώς κανείς αρχικά δεν μπορούσε να γνωρίζει τι είχε συμβεί. Ο Τούρκος πολίτης, αφού συνελήφθη από τους αστυνομικούς, απομακρύνθηκε άμεσα από το τελωνείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και δήλωσε κουρδικής καταγωγής, με τόπο μόνιμης κατοικίας τα Άδανα. Πάνω του βρέθηκε διαβατήριο, αλλά δεν διέθετε βίζα.

Η ελληνική πλευρά προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιστατικό, ενώ ο άνδρας έχει τεθεί σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης, με τις αρχές να αναμένουν να συνέλθει από τη μέθη για να τους πει τι ακριβώς συνέβη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επάγγελμα είναι ψυκτικός, ενώ η ηλικία του δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά εκτιμάται ότι είναι περίπου 40 ετών.