current views are: 7

21 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση07:50

Σε εξέλιξη έρευνες για ασύλληπτα μέλη της σπείρας που έκλεβε μετασχηματιστές

Τουλάχιστον τέσσερα ακόμη άτομα της σπείρας, παραμένουν ελεύθερα.

Δημοσίευση 07:50’

Τουλάχιστον τέσσερα ακόμη άτομα της σπείρας, παραμένουν ελεύθερα.

Ασύλληπτα μέλη της σπείρας που είχε κλέψει 146 μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ απ’ο την Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια, αναζητούν στελέχη της ασφάλειας.

Όπως εκτιμούν, τουλάχιστον τέσσερα ακόμη άτομα της σπείρας, παραμένουν ελεύθερα. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ένας 27χρονος και ένας 25χρονος πακιστανικής υπηκοότητας, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και ένας 32χρονος. Οι δράστες διέμεναν σε Πατήσια και Ασπρόπυργο, ενώ χρησιμοποιούσαν ακόμη και οχήματα ως προπομπούς, όταν πραγματοποιούσαν «εξορμήσεις».

Όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες «χρησιμοποιούσαν 3 συνολικά αυτοκίνητα και εκτιμούμε πως πουλούσαν το χαλκό σε σκραπατζίδικα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής». Οι αξιωματικοί συνεχίζουν την έρευνα και αναζητούν τα σημεία που πουλούσαν τα πηνία μέσα απο τα οποία έβγαζαν το χαλκό. Οι δράστες έχουν προκαλέσει ζημία  500.000 ευρώ στον ΔΕΔΔΗΕ και πολλά προβλήματα στους αγρότες των περιοχών.  Όπως τονίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «οι δράστες λειτουργούσαν με επαγγελματικό και πολύ γρήγορο τρόπο. Έφτιαχναν μεγάλα κοντάρια, συνδέοντας 2 και 3 μαζί και έκαναν κάτι σαν γάντζο. Στην συνέχεια τα τραβούσαν και τα έριχναν στο έδαφος.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών στο όχημα των δραστών εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων, λοστοί, κόφτες, τροχός κοπής μετάλλων και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία.
 


σχετικα αρθρα