Ημερίδα ενημέρωσης των μαθητών του 2ου γυμνασίου στο Λαύριο με θέμα πραγματοποίησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, με θέμα, " Η βία και η επιθετικότητα στο σχολικό περιβάλλον".

Στην ημερίδα τον λόγο πήρε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος αναφέρθηκε σε περιστατικά και υποθέσεις που ανέλαβε  ο ίδιος και συμβούλεψε τα παιδιά να ενημερώνουν τους γονείς και τους παιδαγωγούς τους όταν αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, συζήτησε  με τα παιδιά επισημαίνοντάς τους την «αναγκαιότητα της ύπαρξης του οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμού για  τη διατήρηση  του εννόμου αγαθού της ασφάλειας και άκουσε τις απόψεις τους για το λειτούργημα του αστυνομικού».

Η κοινωνιολόγος - εγκληματολόγος Ιόλη Κατερίνα Γεροπάνου προσέγγισε κοινωνιολογικά το ζήτημα της βίας και της επιθετικότητας στο σχολικό περιβάλλον, ενώ η παιδαγωγός  εγκληματολόγος κα Γιώτα Μακρυσοπούλου ανέλυσε τα αίτια της εκδήλωσης βίαιων συμπεριφορών μεταξύ ανηλίκων στο σχολικό περιβάλλον και έδωσε στα παιδιά συμβουλές αναγνώρισης  τέτοιων συμπεριφορών, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης.    

Την συζήτηση οργάνωσε και συντόνισε ο αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής,  Βαγγέλης Μπούζας.