current views are: 9

21 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση16:06

Πώς περιγράφει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας τον τραυματισμό του στα επεισόδια για τους πλειστηριασμούς

Έρευνα για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών αστυνομικών για το περιστατικό

Δημοσίευση 16:06’

Έρευνα για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών αστυνομικών για το περιστατικό

Τον τραυματισμό ενός δημοσιογράφου προκάλεσαν τα επεισόδια έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στη Σκουφά.

Πρόκειται για τον συνάδελφο από το ΣΚΑΙ, Δημήτρη Λάππα ο οποίος δέχθηκε χημικά στο μάτι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί κάλυψαν το μάτι του δημοσιογράφου με επίδεσμο.

Τι περιγράφει ο δημοσιογράφος

Την ίδια ώρα, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ περιέγραψε το χρονικό του τραυματισμού του έξω από το συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, λέγοντας ότι έπεσε το υγρό στα μάτια του από τα χημικά που εκτόξευσαν οι αστυνομικοί κατά των κινημάτων.

Ο Δημήτρης Λάππας ανέφερε ότι πριν τα χημικά, έγινε χρήση γκλοπ από τα ΜΑΤ ενώ το δακρυγόνο που έπεσε στα μάτια του δεν ήταν καν εξαερωμένο.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών αστυνομικών για το περιστατικό με τα χημικά που κατήγγειλε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Δημήτρης Λάππας.

Παράλληλα σχηματίζεται δικογραφία για όσους συμμετείχαν στα επεισόδια έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο στη Σκουφά με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς να καταγγέλλουν ότι είχαν εντολή παθητικής στάσης για τουλάχιστον 30 λεπτά και ότι δεν είχαν ξεκάθαρες εντολές από τη ΓΑΔΑ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τρείς αστυνομικοί.

Καταδίκη απο την ΕΣΗΕΑ

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ με την οποία καταδικάζει το περιστατικό, τονίζοντας ότι «Οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στους χώρους που εκτυλίσσονται τα γεγονότα και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να μην τους εμποδίζει στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά αντίθετα να τους προστατεύει.»


σχετικα αρθρα