current views are: 4

22 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση18:04

Πελώρια κύματα «καταπίνουν» τις ακτές της Πάρου

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις

Δημοσίευση 18:04’

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις

 Σφοδροί άνεμοι έπληξαν το νησί της Πάρου, σηκώνοντας κύματα πολλών μέτρων «καταπίνοντας» τις αμμουδιές οι οποίες κυριολεκτικά, εξαφανίζονται μπροστά στη λύσσα της θηριώδους θαλασσοταραχής.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύει ο parianostypos. Ο σορόκος, στην ναυτική ορολογία, ο τοπικός μανιασμένος άνεμος στον οποίο είναι συνηθισμένα τα νησιά αυτή την εποχή, μαστιγώνει ανελέητα και τη νότια πλευρά της Πάρου. Πίσω Λιβάδι και Λογαράς είναι εντελώς παραδομένα στην ισχυρή ανεμοθύελλα.

Κύματα – “βουνά” εισβάλλουν απειλητικά πολλά μέτρα μέσα στην στεριά τις στιγμές που η τρικυμία φουσκώνει δυσθεώρητα τη θάλασσα η οποία σκάει με πάταγο στην ακτή!

 

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην Πάρο εξαιτίας των άγριων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις

Την ίδια ώρα, προβλήματα εντοιπίζονται στα δρομολόγια που αφορούν τις γραμμές Καβάλα- Πρίνου Θάσου, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη λόγω ισχυρών ανέμων στο βόρειο Αιγαίο.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πρι την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις δρομολογίων


σχετικα αρθρα