ΕΛΛΑΔΑ

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Μετεωρολογίας

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2018, 08:18 / Ανανεώθηκε 23 Μαρτίου 2018, 08:20
Εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Μετεωρολογίας
Facebook Twitter Whatsapp

Φέτος έχει ως κεντρικό θέμα της «Έξυπνες Υπηρεσίες Καιρού και Κλίματος».

Πριν από 68 χρόνια, στις 23 Μαρτίου 1950, τίθεται σε ισχύ η Συνθήκη για τη δημιουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας (ΠΜΟ) με έδρα τη Γενεύη, του εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ σε θέματα κλίματος και καιρικών προβλέψεων. Έκτοτε η ημέρα αυτή γιορτάζετε ως Παγκόσμια Ημέρα της Μετεωρολογίας. Φέτος έχει ως κεντρικό θέμα της «Έξυπνες Υπηρεσίες Καιρού και Κλίματος».

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΠΜΟ και σε συνεργασία με την Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία (ΕΜΤΕ), διοργανώνει εφέτος εορταστική εκδήλωση στις 10:00 στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Υπηρεσίας της ΕΜΥ (Ελευθερίου Βενιζέλου 14 στο Ελληνικό).

Επίσης από τις 13:00 μέχρι τις 17:00, η ΕΜΥ ανοίγει τις εγκαταστάσεις της και το προσωπικό της θα περιμένει το κοινό για το ξεναγήσει στο χώρο και να το ενημερώσει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στη Μετεωρολογία.

Στη Θεσσαλονίκη τα μέλη του Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του ΑΠΘ διοργανώνουν εκδήλωση στις 12.00 στο Αμφιθέατρο Μετεωροσκοπείου «Βασίλειος Κυριαζόπουλος» με κεντρικό ομιλητή του κ. Βασίλη Αμοιρίδη, κύριο ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η ομιλία του κ. Αμοιρίδη θα έχει θέμα: «Προηγμένα συστήματα παρακολούθησης ακραίων φαινομένων στην ατμόσφαιρα».

Στην Πάτρα το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου διοργανώνει στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στις 11:00 (Αίθουσα ΙΙ-10) ημερίδα για το Πρόγραμμα Copernicus.