current views are: 10

27 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση11:59

Απόστρατος αξιωματικός του Λιμενικού ο 88χρονος που πυροβόλησε ληστές

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος του

Δημοσίευση 11:59’

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος του

Δραματικά λεπτά στα χέρια δυο εισβολέων ενός 28χρονου Αλβανού και ενός 18χρονου Έλληνα, βίωσε ο 88χρονος απόστρατος του λιμενικού που πυροβόλησε εναντίον τους, μέσα στο σπίτι του στην Γλυφάδα.

Οι δράστες, προσποιούμενοι πως έπεσε η μπάλα τους μέσα στην αυλή του σπιτιού του στην οδό Ρήγα Φεραίου, χτύπησαν το κουδούνι του ηλικιωμένου και πριν προλάβει να αντιδράσει τον χτύπησαν και τον πέταξαν πάνω σε μια πολυθρόνα.

Οι ληστές τον χτυπούσαν και τον έσερναν, μέχρι που τον πέταξαν πάνω στο κρεβάτι. Εκεί ο 88χρονος είχε κρυμμένο κάτω από το μαξιλάρι του, ένα τροποποιημένο 9αρι πιστόλι, με το οποίο πυροβόλησε εναντίον τους, τραυματίζοντας στο χέρι τον Αλβανό. Οι δράστες αιφνιδιασμένοι  βγήκαν τρέχοντας από το σπίτι και  μετέβησαν  στο Ασκληπιείο της Βούλας για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ο ηλικιωμένος όταν πήγαν στο σπίτι του  οι αστυνομικοί   και εντόπισαν σημάδια αίματος υποστήριξε  αρχικά  πως τραυμάτισε έναν ληστή με σπαθί. Άμεσα αστυνομικοί επικοινωνήσαν  με τα κοντινά νοσοκομεία αναζητώντας τραυματία από αιχμηρό αντικείμενο για να τον ενημερώσουν πως έχουν έναν τραυματία αλλά από πιστόλι.

Το πρωί της Τρίτης ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων όπου κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Σε βάρος των κακοποιών ασκήθηκε δίωξη για ληστεία. Όπως προέκυψε ο 28χρονος Αλβανός έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για κλοπές και διαρρήξεις, ενώ στην κατοχή του 18χρονου Έλληνα βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.


σχετικα αρθρα