current views are: 11

29 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση08:29

Άνδρο ανομίας η Νομική Σχολή – Αδιαφορία της αστυνομίας καταγγέλλουν στο Newpost οι καθηγητές

«Πάρτι» διακίνησης ναρκωτικών

Δημοσίευση 08:29’

«Πάρτι» διακίνησης ναρκωτικών

Με τοξικομανείς, κακοποιούς, αλλά και εμπόρους ναρκωτικών έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι καθηγητές, εργαζόμενοι και φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών. Εξαρτημένα από ουσίες άτομα, δεν διστάζουν να εισέλθουν ακόμα και στις αίθουσες διδασκαλίας και με την απειλή αιχμηρών αντικειμένων να κλέψουν μικροποσά και κινητά από καθηγητές και σπουδαστές.

Τοξικομανείς κοιμούνται μέσα στους χώρους της Σχολής ή κάνουν χρήση μπροστά στα μάτια των φοιτητών. Η οδό Μασσαλίας έχει γίνει άνδρο ανομίας, ενώ οι πεταμένες σύριγγες κατακλύζουν το χώρο. Κλοπές, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών μπροστά στα μάτια περαστικών, με την αστυνομία απλό παρατηρητή.

«Είναι ένα γνωστό θέμα, διαχρονικό πρόβλημα. Δεν είναι θέμα της Νομικής. Είναι  ευθύνη της Πολιτείας να φροντίσει να κάνει κάτι γι’ αυτό. Καταλαβαίνω ότι τόσο οι καθηγητές, όσο και οι φοιτητές μπορεί να αισθάνονται ότι κινδυνεύουν. Αλλά η πλατεία και ο περιβάλλοντας χώρος της Νομικής είναι ευθύνη της αστυνομίας και της Πολιτείας και πρέπει να κάνουν κάτι γι’ αυτό» τόνισε στο newpost.gr ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θάνος Δημόπουλος.

Μια ζοφερή και επικίνδυνη κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας, υπό την ανοχή της αστυνομίας, όπως καταγγέλλουν οι καθηγητές, οι οποίοι τονίζουν ότι θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. “Κινδυνεύουμε όχι μονο εμείς, αλλα ακόμα και οι φοιτητές μας, αφού τα εν λογω άτομα δεν διστάζουν να μπουν ακόμα και στις αίθουσες” περιγράφει στο newpost.gr, καθηγήτρια, η οποία θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της. 

Παρότι η Νομική Σχολή φυλάσσεται, αυτό δεν εμποδίζει τα κακοποιά στοιχεία να εισέλθουν στο χώρο και να αφαιρέσουν όποιο αντικείμενο πιστεύουν ότι μπορούν να πουλήσουν. Ακόμα και τη νύχτα σπάνε τα λουκέτα!

Ο  δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με την οποία ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της δημόσιας χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών στην Αθήνα.

«Κι εμείς γινόμαστε καθημερινά δέκτες παραπόνων. Ωστόσο αυτό δεν είναι αντικείμενό της αρμοδιότητας μας. Γι’ αυτό και ο δήμαρχος, έστειλε επιστολή στον κ. Τσίπρα. Η αντιμετώπιση της χρήσης ναρκωτικών αφορά την αστυνομία. Είναι θέμα της ΕΛ. ΑΣ.» είπε στο newpost.gr, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Ανδρέας Βαρελάς.

Σημειώνεται ότι 93 καθηγητές της Νομικής Σχολής συνέταξαν ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας, στην οποία εκφράζουν την ανησυχία τους υψώνοντας μια κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την εγκληματική αδιαφορία της αστυνομίας.


σχετικα αρθρα