current views are: 12

30 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση11:14

Φορτίο «μαμούθ» με εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα σε πλοίο στη Σύρο

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών ξεπερνά τα τέσσερα εκατομμύρια

Δημοσίευση 11:14’

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών ξεπερνά τα τέσσερα εκατομμύρια

Μια βλάβη στο αυτόματο σύστημα αναγνώρισης (AIS) ήταν η αιτία του εντοπισμού 24.500.000 λαθραίων τσιγάρων που μετέφερε το φορτηγό πλοίο «DASLIS»  με σημαία Τόγκο ανοιχτά της Σύρου.Το πλοίο έπλεε με ελάχιστη ταχύτητα έχοντας απενεργοποιημένο το αυτόματο σύστημα αναγνώρισης (AIS).

Το λαθραίο τσιγάρα ήταν μέσα σε τέσσερα εμπορευματοκιβώτια. Όπως διαπιστώθηκε  μέσα σε αυτά  υπήρχαν συνολικά 2.445 χαρτοκιβώτια με 24.500.000 τσιγάρα διάφορων επωνυμιών, Από ευρήματα που συνέλεξαν οι λιμενικοί, το πλοίο ο φέρεται να απέπλευσε από Βηρυτό Λιβάνου με προορισμό Οδησσό Ουκρανίας, ακολουθούσε πορεία η  βρέθηκαν χάρτες της θαλάσσια διαδρομής από λιμένα αφετηρίας προς λιμένα προορισμού, καθώς και το απαραίτητο και προβλεπόμενο πλάνο ταξιδιού, ενώ δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του αποστολέα και παραλήπτη του φορτίου τσιγάρων.

Πλήρωμα του πλοίου ήταν έξι αλλοδαποί που συνελήφθησαν, ενώ πλοίαρχος και Α’ μηχανικός είχαν πλαστά   πιστοποιητικά ναυτικής ικανότητας.

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών για το εν λόγω φορτίο ανέρχεται στο ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων επτακοσίων δύο χιλιάδων ευρώ.


σχετικα αρθρα