ΕΛΛΑΔΑ

Από τα ειδικά σχολεία θα ξεκινήσουν οι μόνιμοι διορισμοί

Δημοσίευση 31 Μαρτίου 2018, 22:51 / Ανανεώθηκε 31 Μαρτίου 2018, 22:42
Από τα ειδικά σχολεία θα ξεκινήσουν οι μόνιμοι διορισμοί
Facebook Twitter Whatsapp

«Τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουμε τους μόνιμους διορισμούς από τα ειδικά σχολεία της Αττικής» υποστήριξε η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη.

Στο θέμα των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, που αποτελεί σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και καθηγητών τις τελευταίες ημέρες, αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, κατά την ομιλία της στο 12ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Όπως είπε η κ. Τζούφη από το Λαύριο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών τον προσεχή Οκτώβρη, ενώ όπως σημείωσε η τοποθέτηση των καθηγητών θα ξεκινήσει από τα ειδικά σχολεία της χώρας.

«Η οικονομική κρίση είχε μεγαλύτερες επιπτώσεις για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», είπε η κ. Τζούφη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να μην παραπέμψει στις καλένδες αλλά να στήσει στα πόδια του το κοινωνικό κράτος και να φτιάξει ένα δίκτυ προστασίας για τους ανθρώπους που επλήγησαν περισσότερο από τις πολιτικές λιτότητας.

«Εμείς δε μιλάμε για ξεχωριστά εκπαιδευτικά πλαίσια αλλά προσπαθούμε να εντάξουμε όλα αυτά τα παιδιά. Επί οκτώ χρόνια δεν υπήρξε καμιά νέα δομή στον πολύπαθο χώρο των ειδικών σχολείων αλλά τα τελευταία χρόνια κάνουμε μια σημαντική προσπάθεια να ιδρυθούν καινούργιες σχολικές μονάδες ειδικής εκπαίδευσης και αγωγής και να ενισχυθούν τα τμήματα ένταξης.

Την τελευταία τριετία ιδρύθηκαν στην Αττική τέσσερα ειδικά νηπιαγωγεία και έξι ειδικά δημοτικά σχολεία ενώ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ένα καινούργιο ενιαίο επαγγελματικό ειδικό γυμνάσιο και λύκειο στον Ωρωπό. Υπάρχει ειδική στόχευση στον τομέα αυτό από την κυβέρνησή μας και από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουμε τους μόνιμους διορισμούς από τα ειδικά σχολεία της Αττικής», κατέληξε η υφυπουργός Παιδείας.