current views are: 10

2 Απριλίου 2018
Δημοσίευση12:19

Την ενοχή του Τάσου Μαντέλη για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» ζήτησε ο εισαγγελέας

Απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι τα χρήματα τα έλαβε ως προεκλογική χορηγία

Δημοσίευση 12:19’

Απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι τα χρήματα τα έλαβε ως προεκλογική χορηγία

Tην ενοχή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τάσου Μαντέλη, για την κατηγορία του ξεπλύματος «μαύρου χρήματος», σχετικά με τα 450.000 γερμανικά μάρκα που φέρεται να έλαβε ως δώρο από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, για τη σύμβαση της ψηφιοποίησης του ΟΤΕ το ’97, πρότεινε ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας.

Ο εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι τα χρήματα τα έλαβε ως προεκλογική χορηγία, καθώς οι εκλογές απείχαν 1,5 χρόνο από το διάστημα που έλαβε την α’ δόση του επίμαχου ποσού 200.000 μάρκων (Νοέμβριος ’98).

Επίσης ανέφερε ότι αποδείχτηκε από τη τραπεζική δραστηριότητα τα χρήματα δεν δαπανήθηκαν προεκλογικά, παρά μόνο για οικογενειακά έξοδα σπουδών.

«Και οι δύο καταθέσεις έγιναν εκτός προεκλογικού αγώνα. Και οι δύο ήταν παράνομες, γιατί απαγορεύεται η χρηματοδότηση από εταιρείες που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς με το δημόσιο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο εισαγγελικός λειτουργός, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια Μαντέλη ως «μη νόμιμη και ως μη ηθική».

Ο εισαγγελέας πρότεινε, επίσης την ενοχή και του δεύτερου κατηγορουμένου, Ηλία Γεωργίου, πρώην στελέχους της Siemens.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο Τάσος Μαντέλης καταδικάστηκε σε 8 χρόνια με αναστολή και ο Γεωργίου σε 12 χρόνια, επίσης με αναστολή.


σχετικα αρθρα