current views are: 6

2 Απριλίου 2018
Δημοσίευση14:10

Πάνω από 65.000 στρέμματα πλημμύρισαν στον Έβρο

Πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού

Δημοσίευση 14:10’

Πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού

Πάνω από το όριο συναγερμού παραμένει  η στάθμη των υδάτων του Έβρου στο «Πέταλο» της Δημοτικής Ενότητας Φερών, όπου δεκάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν πλημμυρίσει τις τελευταίες ημέρες. Μικρή υποχώρηση καταγράφεται στο βόρειο Έβρο, καθώς η στάθμη στο Πύθιο Διδυμοτείχου βρίσκεται στο όριο συναγερμού.

«Οι υπηρεσίες εξακολουθούν να παρακολουθούν το φαινόμενο καθώς παραμένουν οι μεγάλες παροχετεύσεις στον κεντρικό και νότιο Έβρο, ενώ προβληματισμό προκαλεί η άνοδος της θερμοκρασίας και το ενδεχόμενο τήξης των πάγων στη γείτονα Βουλγαρία» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Εκτιμά πως οι πλημμυρισμένες εκτάσεις υπερβαίνουν τα 65-70.000 στρέμματα, αριθμός που θα ήταν μεγαλύτερος αν δεν είχαν ανοίξει θυροφράγματα για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Ο κ. Πέτροβιτς αναφέρθηκε και στη συνάντηση των αρμόδιων για τη μέτρηση της στάθμης των νερών υπηρεσιών Ελλάδας-Τουρκίας. «Από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν η Πολιτική Προστασία, η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και η ΕΥΔΕ (Ειδική Υπηρεσία Δημόσιων Έργων), ενώ από πλευράς Τουρκίας, η DSI που είναι η Κρατική Υπηρεσία Διαχείρισης Υδάτων. Κοινό συμπέρασμα ήταν η ικανοποίηση για τη διαχείριση της πλημμυρικής κρίσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες και των δυο πλευρών» δήλωσε.


σχετικα αρθρα