current views are: 10

3 Απριλίου 2018
Δημοσίευση18:53

Ήθελαν όμηρο τον επιχειρηματία – «Σκανάρει» τις κάμερες η ΕΛ.ΑΣ

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τους εισβολείς της Κηφισιάς

Δημοσίευση 18:53’

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τους εισβολείς της Κηφισιάς

Γενετικό υλικό των δραστών με τους οποίους πάλεψε ο 52χρονος επιχειρηματίας στο σπίτι του στην Κηφισιά, αναζητούν οι αστυνομικοί της ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση, καθώς ο άνδρας σύμφωνα και με τα όσα υποστήριξε η σύζυγός του, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, πάλεψε σώμα με σώμα με τον έναν από τους δύο αδίστακτους ληστές. Οι ληστές όταν είδαν τον 52χρονο να κινείται προς το μέρος τους και την γυναίκα να φωνάζει, τους έλεγαν να “σκάσουν γιατί θα σας σκοτώσουμε” και τους προστασία να κάνουν “ότι σας πούμε γιατί θα πεθάνετε”.

Παράλληλα “σαρώνουν” για τον εντοπισμό βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες στην περιοχή, ευελπιστώντας να έχουν καταγραφεί οι δράστες που πυροβόλησαν τον άτυχο 52χρονο επιχειρηματία ή να έχει καταγραφεί το όχημα με το οποίο έφτασαν στην περιοχή. Αξιωματικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, αναμένεται να πραγματοποιήσουν αναπαράσταση στο χώρο της επίθεσης, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν τα όποια κενά υπάρχουν για τις συνθήκες της εισβολής. Οι δράστες, σύμφωνα με στελέχη της ασφάλειας που από την πρώτη στιγμή μετέβησαν στο σπίτι της Κηφισιάς και ερευνούν όλα τα δεδομένα της υπόθεσης  του Αλέξανδρου Σταματιάδη, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι αδίστακτοι ληστές  να θέλησαν να κρατήσουν όμηρο τον επιχειρηματία, προκειμένου να τους αποκαλύψει που είχε χρήματα ή χρηματοκιβώτιο μέσα στο σπίτι, αλλά η αντίδρασή του και η πάλη σώμα με σώμα που είχε με έναν από τους ληστές να τους χάλασε τα σχέδια. Ο Σταματιάδης δέχτηκε 3 σφαίρες από 9αρι πιστόλι σε θώρακα, ύπαρ και μοιρό και οι κάλυκες μεταφέρθηκαν ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί από το όπλο που χρησιμοποίησε ο ληστής έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη έκνομη ενέργεια. «Μυστήριο» αποτελεί για τους αστυνομικούς η μη αντίδραση του λυκόσκυλου που είχε η οικογένεια στο κήπο του σπιτιού, που σε αντίθεση με άλλες φορές που γαύγιζε, το μοιραίο ξημέρωμα της εισβολής δεν αντέδρασε και οι αστυνομικοί εκτιμούν πως είτε το σκυλί το νάρκωσαν οι ληστές, είτε είχε «την μυρωδιά» τους οπότε δεν αισθάνθηκε απειλή.

Από τα λιγοστά λόγια που κατάφερε να πει η γυναίκα του θύματος στους αστυνομικούς, καθώς από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό του συζύγου της ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, οι αστυνομικοί έχουν συμπεράνει πως πρόκειται για “ιδιαίτερα βίαια άτομα, αποφασισμένα για όλα”. Επίσης εκτιμούν πως οι δράστες “αιφνιδιάστηκαν από την αντίδραση του 52χρονου ο οποίος αντί να υπακούσει στις εντολές τους να τους δώσει τα χρήματα που είχε στο σπίτι του, εκείνος κινήθηκε εναντίον τους, μάλιστα δεν σταμάτησε να χτυπάει και ουσιαστικά να προσπαθεί να ακινητοποιήσει τον έναν από τους δράστες”. Εκεί ήταν και η μοιραία στιγμή για τον 52χρονο, καθώς ο δεύτερος δράστης που βρισκόταν λίγο πιο πίσω αντιλήφθηκε πως υπήρχε κίνδυνος εγκλωβισμού τους και πυροβόλησε τον επιχειρηματία 3 φορές μπροστά στα μάτια της γυναίκας του για να φύγουν από το σπίτι πριν κληθεί η αστυνομία. Στην περιοχή δεν έχει διαπιστωθεί η δράση συγκεκριμένης σπείρας διαρρηκτών και δεν αποκλείεται η επιλογή του σπιτιού να έγινε τυχαία, καθώς δεν υπήρχε ούτε συναγερμός ούτε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που θα λειτουργούσαν αποτρεπτικά. Σύμφωνα με στελέχη της ασφάλειας, οι δράστες αφού διέρρηξαν την κεντρική  πόρτα του ισογείου στο σπίτι, παρέμειναν για τουλάχιστον δέκα λεπτά εκεί, αναζητώντας χρήματα και κοσμήματα. Στη συνέχεια ανέβηκαν στις κρεβατοκάμαρες και αποφάσισαν να παίξουν όλα για όλα και να αιφνιδιάσουν τον 52χρονο άνδρα με πρόθεση να τους πει που είναι τα χρήματα.

Ο Τόσκας και η «αγγελικά πλασμένη κοινωνία»

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας  Τάξης, Νίκου Τόσκα ο οποίος μοιάζει να μην έχει σαφή θέση για το θέμα της εγκληματικότητας, αλλά να προσαρμόζει τα «πιστεύω» κατά το δοκούν. Πριν από λίγε ς μόλις ημέρες  και  σχετικά με την υπόθεση του 88χρονου στη Γλυφάδα, ο οποίος αμυνόμενος στην εισβολή των ληστών πυροβόλησε τον έναν από αυτούς, ο υπουργός δήλωσε πως : «εδώ δεν είμαστε Φαρ Ουέστ, εδώ δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να κάνει να κατέχει και να κάνει χρήση του όπλου από μόνος του, απλά γιατί βρέθηκε σε δύσκολη θέση», ενώ για την υπόθεση της Κηφισιάς δήλωσε την στιγμή που ο 52χρονος άνδρας χαροπαλεύει πως, ««Αγγελικά πλασμένο κόσμο και κόσμο χωρίς προβλήματα, εγκλήματα και παραβάσεις αν κάποιος ξέρει, να μας τον πει. Κάνουμε συνεχείς προσπάθειες να μειώσουμε την εγκληματικότητα. Κάποιοι μας χλεύαζαν, όταν είπαμε τις οδηγίες όλων των αστυνομιών του κόσμου για το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι σε τέτοιες επιθέσεις. Τώρα δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να πουν».


σχετικα αρθρα