ΕΛΛΑΔΑ

Ο Στ. Χίος φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα κατά δικαστικού επιμελητή - Τι δηλώνει ο ίδιος

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 4 Απριλίου 2018, 19:04 / Ανανεώθηκε 4 Απριλίου 2018, 22:21
Ο Στ. Χίος φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα κατά δικαστικού επιμελητή - Τι δηλώνει ο ίδιος
Facebook Twitter Whatsapp

Τι λέει η ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πυροβολισμός μέσα από τα γραφεία της εφημερίδας  «Μακελειό» στην Καλλιθέα ακούστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, προκαλώντας την κινητοποίηση των Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτομο που φέρεται να πυροβόλησε ήταν ο δημοσιογράφος, Στέφανος Χίος με αφορμή την παρουσία δικαστικού επιμελητή στα γραφεία του Μέσου. Ο δημοσιογράφος έστρεψε το όπλο στον αέρα και πυροβόλησε για εκφοβισμό κατά του δικαστικού επιμελητή.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 15:45 στα γραφεία της εφημερίδας στην οδό Δοϊράνης 45, ενώ ο δημοσιογράφος έχει εξαφανιστεί  .

Τι λέει ο ίδιος για το συμβάν

Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα «makeleio.gr», ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι τα πράγματα συνέβησαν ως εξής: «Το απόγευμα εισήλθε στα γραφεία της εφημερίδας με απειλές και βιαιοπραγίες νεαρός σωματώδης άντρας, άτομο το οποίο αναζητούσε τον Στέφανο Χίο. Κατά τη διάρκεια της εισόδου του ήταν ιδιαίτερα επιθετικός. Στη συνέχεια σημειώθηκε επεισόδιο για το οποίο δεν έχουν διευκρινιστεί οι λεπτομέρειες ως προς το τι ακριβώς συνέβη. Ο σωματώδης άντρας που ισχυρίζεται ότι είναι δικαστικός επιμελητής αμέσως μετά την είσοδο του εισήλθαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας προφανώς μετά από κλήση του φερόμενου δικαστικού επιμελητή. Ισχυρίζεται ότι κάποιος άγνωστος προς το παρών, πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα εμφανίστηκαν άνδρες ομάδα ΔΙΑΣ, η κρατική ασφάλεια και άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και απέκλεισαν τον χώρο και τα γραφεία της εφημερίδας διακόπτοντας την εργασία των δημοσιογράφων και την ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας. Έχουμε βάσιμες υπόνοιες ότι εξελίσσεται προβοκάτσια σε βάρος της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» προκειμένου να μην κυκλοφορήσει. Αυτή τη στιγμή ανακρίνουν τους δημοσιογράφους και ερευνούν τους χώρους. Καταγγέλουμε τον αστυνομικό διευθυντή Χριστόπουλο ο οποίος δεν επιτρέπει την είσοδο των συνηγόρων της εφημερίδας ώστε να διασφαλιστούν τα νόμιμα συμφέροντα τόσο των εργαζομένων όσο και της εκδότριας εταιρίας. Αυτή τη στιγμή δεκάδες πατριώτες συρρέουν στα γραφεία της εφημερίδας προς συμπαράσταση στους εργαζομένους και διαμαρτύρονται για την στάση της αστυνομίας».

Η ανακοίνωση των δικαστικών επιμελητών

Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε η ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, τονίζοντας στο κείμενο, ότι  είχε προειδοποιήσει για την πιθανότητα συμβάντων, λόγω της «συνεχιζόμενη καλλιέργεια αδιαφορίας και αμφισβήτησης των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων από διαφόρους».

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «Το σύνολο των δικαστικών επιμελητών της χώρας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον συνάδελφό μας που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον τρόμο και τη βία και αναφερόμαστε βέβαια στο σημερινό περιστατικό με πυροβολισμό στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό».

Το κράτος Δικαίου οφείλει να συμπαρίσταται και να προστατεύει τους ανθρώπους που επιτελώντας το καθήκον τους, εφαρμόζουν τους νόμους. Έχουμε εγκαίρως ενημερώσει και προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονεί η συνεχιζόμενη καλλιέργεια αδιαφορίας και αμφισβήτησης των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων από διαφόρους.

Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται για όλους και απέναντι σε όλους και άπαντες οι πολίτες οφείλουν να συμμορφώνονται.

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Μήτσης»