current views are: 6

6 Απριλίου 2018
Δημοσίευση16:10

Δείτε live την Ιερά Ακολουθία του Επιταφίου θρήνου στο Φανάρι

Χοροστατεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Δημοσίευση 16:10’

Χοροστατεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Xοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου τελείται στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, η Ιερά Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου. 

Tο πρωί, σε ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθηλώσεως στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, κατά την οποία προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε συγχοροστασία με Ιεράρχες του Θρόνου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μ. Πρωτοσύγκελος Ανδρέας.

Τον παλαιό χειροποίητο κεντητό επιτάφιο, με το άχραντο σώμα του Κυρίου, περιέφεραν στον ναό και τοποθέτησαν εντός του ανθοστολίστου Ιερού Κουβουκλίου, στο κέντρο του Σολέα, ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων και ο Μ. Σύγκελος Αμβρόσιος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκύνησε πρώτος και ακολούθησαν οι Ιεράρχες, ο Ιερός Κλήρος και το πολυπληθές εκκλησίασμα. Σε όλους ο Πατριάρχης μοίρασε τα καθιερωμένα άνθη.

Εκκλησιάστηκαν ο πρέσβης της Ελλάδος στην ‘Αγκυρα, Πέτρος Μαυροειδής, ο πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης, γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, με τις συζύγους τους, ‘Αρχοντες Οφικιάλιοι και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό. Να σημειωθεί ότι ο πρέσβης, αύριο, Μ. Σάββατο, θα μεταβεί στην Ίμβρο για να γιορτάσει το Πάσχα με την εκεί Ορθόδοξη κοινότητα.


σχετικα αρθρα