current views are: 8

12 Απριλίου 2018
Δημοσίευση07:56

Ορατότης μηδέν στα Χανιά λόγω αφρικανικής σκόνης – Πότε θα «πνίξει» την Αθήνα

Σύμφωνα με πρόβλεψη των μετερεωλόγων, το στο Ηράκλειο προβλέπεται οτι θα υποστεί το μέγιστο της συγκέντρωσης σκόνης, κυρίως από το βράδυ της Πέμπτης.

Δημοσίευση 07:56’

Σύμφωνα με πρόβλεψη των μετερεωλόγων, το στο Ηράκλειο προβλέπεται οτι θα υποστεί το μέγιστο της συγκέντρωσης σκόνης, κυρίως από το βράδυ της Πέμπτης.

Γκρίζα μέρα ξημέρωσε στα Χανιά καθώς το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης “ξαναχτύπησε”, όπως άλλωστε είχαν προειδοποιήσει οι μετερεωλόγοι, όμως σε συνδυασμό με την υγρασία, η ατμόσφαιρα μοιάζει να έχει “πνιγεί” στην ομίχλη. Το φαινόμενο αναμένεται να «πνίξει» και την Αθήνα αύριο και μεθαύριο, με την ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα να γίνεται αποπνικτική.

Το “πέπλο” που έχει σκεπάσει τα Χανιά ενδέχεται να “καθαρίσει” καθώς κινούμαστε προς το μεσημέρι, ενώ σύμφωνα με πρόβλεψη των μετερεωλόγων, το στο Ηράκλειο προβλέπεται οτι θα υποστεί το μέγιστο της συγκέντρωσης σκόνης, κυρίως από το βράδυ της Πέμπτης.

Στην Αθήνα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η μεγαλύτερη ποσότητα σκόνης (περίπου 130 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα) αναμένεται το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ στη συνέχεια η σκόνη θα αραιώσει σταδιακά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΕΑΑ, η συγκέντρωση σκόνης που αναμένεται τις επόμενες μέρες, δεν θα έχει πάντως την ίδια ένταση με αυτή του Μαρτίου, αν και στις νοτιότερες περιοχές της χώρας συνιστάται η αποχή από εξωτερικές αθλητικές δραστηριότητες.

Πηγή βίντεο: meteo.gr / Πηγή φωτό: flashnews.gr


σχετικα αρθρα