current views are: 6

16 Απριλίου 2018
Δημοσίευση12:34

Καταγγελίες ΚΚΕ και ΠΑΜΕ για «επίθεση των ΜΑΤ» στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Επίθεση στην κυβέρνηση για αδικαιολόγητη χρήση βίας

Δημοσίευση 12:34’

Επίθεση στην κυβέρνηση για αδικαιολόγητη χρήση βίας

Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ καταγγέλλουν τους χειρισμούς της αστυνομίας στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της Δευτέρας, κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητη χρήση βίας που οδήγησε στον τραυματισμό διαδηλωτών.

Το ΠΑΜΕ μάλιστα καλεί σε νέο συλλαλητήριο για το «ιμπεριαλιστικό έγκλημα» στις 7 το απόγευμα της Τρίτης στο Σύνταγμα.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες» για την καταστολή της διαδήλωσης,  ανακοίνωσε το ΚΚΕ. «Όχι μόνο συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο εναντίον της Συρίας, με παροχή πλήθους διευκολύνσεων, παίρνοντας γι’ αυτό τα συγχαρητήρια του Αμερικανού πρέσβη, αλλά και επιδιώκει να διαφημίσει την προσήλωσή της στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, χτυπώντας άγρια διαδηλωτές και προστατεύοντας με πλήθος αστυνομικών δυνάμεων ένα άγαλμα – απολίθωμα του αιματοβαμμένου αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

»Ο λαός και η νεολαία βγάζουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης, δεν τρομοκρατούνται και θα δώσουν ακόμη πιο δυναμικό “παρών” στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών» καταλήγει η ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ: «Καταγγέλλουμε την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης της νεολαίας.

»Με εντολή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με βαναυσότητα, με ρόπαλά, χημικά, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στην κινητοποίηση. Μάλιστα, οι δυνάμεις καταστολής, αφού χτύπησαν με δολοφονικά χτυπήματα και έστειλαν στο νοσοκομείο 3 διαδηλωτές, έφτασαν στο σημείο και να απαγάγουν 3 φοιτητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

»Τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές για να δολοφονούν λαούς, την ίδια ώρα χτυπά με βία και μίσος το νεολαιίστικο κίνημα που εναντιώνεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

»Η κυβέρνηση με το σημερινό της χτύπημα αποδεικνύει ότι είναι το καλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Το επιβεβαιώνουν άλλωστε οι δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη που δήλωσε ότι είναι αδέρφια. Χέρι-χέρι στο μακελειό και στη σφαγή των λαών».


σχετικα αρθρα